Ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών «χτύπησε» τον Ισημερινό- Προειδοποίηση για τσουνάμι- Διεκόπη η λειτουργία διυλιστηρίου

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών έπληξε τον Ισημερινό, ανακοίνωσε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για σεισμικά κύματα, ή τσουνάμι, στις περιοχές της χώρας που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Βάσει των προκαταρκτικών εκτιμήσεων για τα χαρακτηριστικά του σεισμού, είναι πιθανό επικίνδυνα τσουνάμι να πλήξουν τις ακτές σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο», επισήμανε στην προειδοποίησή του το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον

Ειρηνικό Ωκεανό.

Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 02:58 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το USGS. Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε μια περιοχή 173 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του Ισημερινού, Κίτο.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Κίτο και διήρκεσε αρκετά, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αρχές διέκοψαν την λειτουργία του διυλιστηρίου Εσμεράλδας για προληπτικούς λόγους μετά τον σεισμό, δήλωσε στο Reuters ο Πέδρο Μεριθάλντε, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petroecuador.

Η ενέργεια αυτή στο διυλιστήριο, δυνατότητας παραγωγής 110.000 βαρελιών την ημέρα, δεν έχει επηρεάσει την παραγωγή αργού στο μικρότερο αυτό μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), σύμφωνα με άλλους κρατικούς αξιωματούχους του πετρελαϊκού τομέα.

σεισμός Ισημερινόςτσουνάμιδιυλιστήριο ΕσμεράλδαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα