Ιράν: Διαδηλώσεις με 2 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες – Απειλές από το καθεστώς (Photo/Video)

“Φουντώνει” η δυσαρέσκειαΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από πυρά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντορούντ, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν.

Το βίντεο αυτό δείχνει διαδηλωτές

να μεταφέρουν δύο ανθρώπους στο Ντορούντ, όπου νωρίτερα οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.

Ο Ιρανός υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Ραχμανί Φαζλί προειδοποίησε σήμερα το πρωΐ όλους εκείνους που «χρησιμοποιούν τη βία και πιστεύουν στην αναρχία», έπειτα από ακόμη μία νύκτα με επεισόδια σε όλην την επικράτεια της χώρας.

«Εκείνοι που καταστρέφουν τα κοινά αγαθά, που πιστεύουν στην αναρχία και δρουν στην παρανομία θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και να πληρώσουν το τίμημα. Θα αντιδράσουμε εναντίον της βίας και εκείνων που προκαλούν τον φόβο και τον τρόμο», δήλωσε ο Ραχμανί Φαζλί, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι πανίσχυροι Φρουροί της Επανάστασης, που συνδέονται με τον Ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας και έχουν επιφορτιστεί με την περιφρούρηση του ισλαμικού συστήματος διακυβέρνησης του Ιράν, προειδοποίησαν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη «σιδηρά πυγμή» του έθνους αν συνεχιστούν οι πολιτικές αναταραχές για την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου, τη διαφθορά και τον πληθωρισμό – αναταραχές που συνιστούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ηγεσία της Τεχεράνης από το Πράσινο Κίνημα του 2009, που συνέτριψαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ilna, που πρόσκειται στην πτέρυγα των μεταρρυθμιστών, «80 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Αράκ (κέντρο), ενώ τρεις, ή τέσσερις, άλλοι τραυματίσθηκαν» στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πόλη χθες βράδυ.

«Διάφοροι επιχείρησαν να επιτεθούν κατά δημοσίων κτηρίων, όμως δεν το κατόρθωσαν, και η πόλη βρίσκεται υπό έλεγχο», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο, αποφεύγοντας όμως να δηλώσει την ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τις εικόνες που διαδόθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας. Ωστόσο είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των εικόνων αυτών.

Παράλληλα αποκαταστάθηκαν οι συνδέσεις Ίντερνετ και της κινητής τηλεφωνίας που είχαν διακοπεί χθες βράδυ.

ΙράνδιαδηλώσειςκαθεστώςνεκροίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα