ΗΠΑ: Ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το ρωσικό κοινοβούλιο για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησαν.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters δήλωσε πως οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές στη Συρία

και συγκεκριμένα κοντά στη Χομς.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Μόσχα ειδοποίησε τις ΗΠΑ μία ώρα πριν ξεκινήσει την επιχείρηση.

Ωστόσο, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των επιδρομών, ούτε το είδος αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Νωρίτερα, το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε εγκρίνει την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία μετά του αίτημα του προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, αποκλείοντας ωστόσο την αποστολή χερσαίων δυνάμεων σε συριακό έδαφος.

Με την απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη ενώ ο Πούτιν βρισκόταν στις ΗΠΑ, η Ρωσία στέλνει μήνυμα πως επιθυμεί να ενισχύσει την διεθνή προσπάθεια κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνιζαν πως οι επιδρομές των ρωσικών δυνάμεων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή, ενώ τα ρωσικά Su-34 βρίσκονταν ήδη στην αεροπορική βάση της Λαττάκειας στη Συρία, ενώ πάνω από 600 στρατιώτες είχαν ήδη ταξιδέψει στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι το υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ είχε δώσει εντολή στο προσωπικό του να «διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Ρωσία».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος τόνιζε πως στόχος των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν η ασφάλεια των στρατευμάτων, ενώ επισήμανε πως οι δύο χώρες μοιράζονται κοινό έδαφος όταν πρόκειται για τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους καθώς «ο στόχος θα έπρεπε να είναι η μάχη κατά του ΙΚ και όχι η υπεράσπιση του καθεστώτος Άσαντ».

έναρξηρωσικέςεπιδρομέςΡωσίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα