Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας: Το είπαν και το έκαναν οι Πειραιώτες

Γράφει ο Κωνσταντίνος ΚαραμάνογλουΤελειόφοιτος Sport Management

Χθες το βράδυ (16/11) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα στο παιχνίδι με σκορ 88-83, με MVP τον τρομερό Πίτερς που ακούγεται

σε όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά με την νίκη επί του Ολυμπιακού, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:  Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στην 7η θέση πάνω από την Φενέρ και κάτω από το Μονακό, ενώ ο Ερυθρός παραμένει χαμηλά, δηλαδή, στην 15η θέση κάτω από την Μπάγερν και πάνω από το Μιλάνο.

Το παιχνίδι

Η πεντάδα του Μπαρτζώκα δεν άλλαξε με τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ να ξεκινάνε το παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως χαλαρά στην αρχή του αγώνα. Έκανε τρία λάθη στο πεντάλεπτο, είχε πέντε σουτ απέναντι στα 10 του Αστέρα, βρήκε ωστόσο ρυθμό στην επίθεση και με τον Κάνααν να βάζει τα περιφερειακά σουτ, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 20-23 με σημαντικότερο πρόβλημά του το γεγονός ότι ο Νέντοβιτς μετρούσε 11 πόντους. Στην πρώτη περίοδο έμενε πίσω ο Ολυμπιακός με σκορ 24-30.

Η κατάσταση δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυνηγάει τους Σέρβους, ο Σίκμα έπαιξε στο ρόλο του δεύτερου σέντερ, ο Μίτροβιτς έδωσε σπουδαία ώθηση στον Αστέρα, όμως ο Λαρεντζάκης του Ολυμπιακού έκανε το ίδιο με αποτέλεσμα να κάνει το 10-0 των γηπεδούχων και να οδηγήσει στο 41-39 με τους Σέρβους να βάζουν μόνο 9 πόντους στην 2η περίοδο.

Ο Φαλ δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα (12 πόντοι, 6/6 δίποντα, 6 ριμπάουντ) και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες σε μια σχετική ισορροπία (45-44). Φαλ και Πίτερς μπήκαν εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος, ο Αμερικάνος έβαλε τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 50-44 στο 22ο λεπτό κι ο Κάναν είχε το τρίτο του μακρινό σουτ για το 55-47. Έβαλε και τέταρτο για το 61-50, με τον Γουόκαπ να φτάνει τις οκτώ ασίστ και το ΣΕΦ να παίζει κι αυτό τον δικό του ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Το πρόβλημα του Αστέρα συνέχισε να είναι η δημιουργία, ο Τεόντοσιτς σκόραρε, αλλά δεν έφτιαχνε και το 64-53 της τρίτης περιόδου ήταν δίκαιο.

Στο τέλος του αγώνα

Με τον Γουόκαπ στον πάγκο με τρία φάουλ, ο Λούντζης έβαλε τρίποντο από τη γωνία για το 79-69, ο Παπανικολάου ακολούθησε για το 72-61 και ο Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος να καθαρίσει το ματς. Πήγε στο +15 (78-63), δέχθηκε όμως ένα 2-12 με τον Ερυθρό Αστέρα να μειώνει στους πέντε, αλλά εκεί να στέκεται και λίγο τυχερός. Ο Γκιεντράι αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, για να πάρει τη σκυτάλη ο Πίτερς, να βάλει τις βολές και να καθαρίσει τη μπουγάδα χωρίς άλλες περιπέτειες.

MVP

Ο MVP του αγώνα ήταν ο τρομερός Αμερικανός Πίτερς που σκόραρε συνολικά 28 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Και φέτος δείχνει την ποιότητα του σχεδόν σε κάθε αγώνα. Απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έκανε ρεκόρ καριέρας με 28 προσωπικούς πόντους.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες:

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε (78-73)

Μιλάνο – Αναντολού Εφές (92-76)

Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό (91-73)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας, Πειραιώτες,olybiakos – erythros asteras, peiraiotes