Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «διπροσωπία» στο θέμα της τρομοκρατίας

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «διπροσωπία» αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG της Συρίας και του κουρδικού ΡΚΚ στη Τουρκίας.

«Είναι υποκρισία, δύο μέτρα και δύο σταθμά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου προσθέτοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι «απαράδεκτο» Αμερικανοί στρατιώτες να φέρουν διακριτικά του YPG στις στολές τους. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως ορισμένα μέλη

των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων φέρουν τα διακριτικά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα καθότι το πολιτικό της σκέλος το PYD θεωρείται πως υπάγεται απευθείας στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) το οποίο πολεμά η Άγκυρα.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου στην Αττάλεια, όπου φιλοξενείται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Τα σχόλιά του μεταδόθηκαν ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.

Βολές κατά της Ευρώπης

Παράλληλα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο είναι το ανώτατο σώμα αποφάσεων αναφορικά με την εθνική ασφάλεια της χώρας, κάλεσε τις Ευρωπαϊκές χώρες να μην υποστηρίζουν το PYD και την ανάπτυξη της πολιτικής του δράσης στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, κάλεσε τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία να μην επιτρέψουν τη λειτουργία των αντιπροσωπειών του συριακού κουρδικού κόμματος που άνοιξαν πρόσφατα στις χώρες αυτές καθότι η Τουρκία το θεωρεί τρομοκρατικό.

ΤουρκίαΜεβλούτ ΤσαβούσογλουτρομοκρατίαΗΠΑYPGHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα