Η νέα ελληνοτουρκική κόντρα είναι για ένα…σκύλο

ΕΛΛAΔΑ

Μετά την κόντρα για την προέλευση του μπακλαβά, του ούζου καθώς και πολλών πολίτικων φαγητών, η κόντρα Τουρκίας και Ελλάδας «επεκτείνεται» στον τομέα των σκύλων.

Αφορμή αποτελεί η αναφορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης πως η Ελλάδα προχώρησε στην καταγραφή ράτσας σκύλου με το όνομα «Ελληνικός Ιχνηλάτης» η όποια είναι φυλή σκύλου που κατάγεται από την Ήπειρο. Ωστόσο τη φυλή διεκδικεί και η Τουρκία με την ονομασία «Ζαγάρ» τα οποία τα θεωρεί

ότι προέρχονται από την οθωμανική αυτοκρατορία και κυρίως από την περιοχή της Τουρκικής Θράκης.

Το θέμα αναφορικά με την προέλευση του σκύλου ανέδειξε πριν από λίγα χρόνια στη γείτονα χώρα ο Ντογάν Καρτάϊ, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο σχετικά με την ράτσα των «Ζαγάρ». Πριν από λίγες μέρες ο Καρτάϊ επανέφερε το θέμα στη δημοσιόητα ζητώντας αυτή τη φορά από το τουρκικό κράτος να κάνει κάτι αναφορικά με «την πολιτιστική κλοπή» της Τουρκίας από την Ελλάδα όπως χαρακτηρίζει την πράξη αυτή.

Ενδεικτικό είναι πως ο Καρτάϊ στο βιβλίο του αναφέρεται αναλυτικά στην «πολιτιστική κλοπή» της χώρας τους από την Ελλάδα, καθότι υποστηρίζει πως « οι Έλληνες απήγαγαν τον σκύλο από την περιοχή της Καλλίπολης και τον μετέφεραν στην Ελλάδα και τον οικειοποιήθηκαν».

σκύλοςΕλλάδαΤουρκίαδιαμάχηΚόντραHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα