Η «σφηκοφωλιά» του Καλίνιγκραντ και οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ (Photo, Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Αν υπάρχει ένα σημείο του πλανήτη για το οποίο στρατιωτικοί αναλυτές από όλο τον κόσμο εκφράζουν ανησυχίες ότι ένα «ατύχημα» μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πολεμική σύρραξη μεταξύ της Ρωσίας και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αυτό είναι η Βαλτική Θάλασσα, όπου περιπολούν διαρκώς και όλο και πιο συχνά εμπλέκονται σε διάφορες «περίεργες» καταστάσεις τα διαβόητα ρωσικά μαχητικά Su-27 τα οποία βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ετοιμότητας.

Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, οι Ρώσοι

πιλότοι των μαχητικών Su-27 που απογειώνονται από τη βάση στο Καλίνιγκραντ, επιδεικνύουν όλο και πιο παράτολμη και επικίνδυνη συμπεριφορά όταν καλούνται να παρέμβουν, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι η πρακτική αυτή δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμα και σε «θερμό» επεισόδιο, καθώς η επιθετικότητα των Ρώσων πιλότων έχει οδηγήσει τους δυτικούς να χαρακτηρίζουν τη βάση του Καλίνινγκραντ ως «σφηκοφωλιά».

Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των πιλότων των Su-27 του Καλίνιγκραντ ήταν και το περιστατικό της παρενόχλησης του αεροσκάφους του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού από ΝΑΤΟϊκό F-16, τον Ιούνιο του 2017. Ξαφνικά, πίσω από το F-16 εμφανίστηκαν από το πουθενά δύο Su-27 που καταδίωξαν το αεροσκάφος, ενώ λίγες μέρες μετά, ένα άλλο Su-27 πέρασε τόσο κοντά από αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο RC-135 που το Πεντάγωνο διαμαρτυρήθηκε επισήμως.

Όπως σημειώνουν δυτικοί αναλυτές, η επιθετικότητα των πιλότων των Su-27 έχει αυξηθεί ραγδαία από το 2014 και εντεύθεν, αναφέροντας, μάλιστα ότι το 2014 η συμπεριφορά των Ρώσων πιλότων έναντι ενός αμερικανικού RC-135 πανικόβαλλε τόσο τους πιλότους που μπήκαν χωρίς καμία προειδοποίηση στον εναέριο χώρο της Σουηδίας.

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Ρωσία ενισχύει διαρκώς την αεροπορική βάση στο Καλίνιγκραντ, γεγονός που δείχνει ότι η Μόσχα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή της Βαλτικής, αλλά και τονίζουν ότι τα «παιχνίδια πολέμου» στην περιοχή μπορεί να έχουν κακό τέλος...

(πληροφορίες: warisboring.com)

ΡωσίαΒαλτικήSu-27αερομαχίεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα