Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει και να καταλάβει εύκολα την Πολωνία μέσα σε μία νύχτα

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία μπορεί να εισβάλλει στην Πολωνία και να την καταλάβει εύκολα, κατακλύζοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, αναφέρει έρευνα. «Αν και η Μόσχα αυτή τη στιγμή δεν έχει άμεση πρόθεση να αμφισβητήσει το ΝΑΤΟ ευθέως, αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε μία νύχτα και μπορεί να συμβεί με μεγάλη ταχύτητα, ακολουθώντας ήδη έτοιμα σχέδια» προειδοποιεί έρευνα της δεξαμενής σκέψης

Atlantic Council. «Η δυνατότητα να το κάνει είναι σε μεγάλο βαθμό ενεργοποιημένη» προσθέτει η έρευνα.

Ο χρόνος της Ρωσικής εισβολής δεν μπορεί να προβλεφθεί λέει η έκθεση της δεξαμενής σκέψης που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, αλλά αυτό μπορεί να γίνει ταχύτατα όταν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι απασχολημένες με την επίλυση μιας άλλης κρίσης ή σαν αντίδραση στις ενέργειες του ΝΑΤΟ που μπορεί να θεωρηθούν εχθρικές από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με την έρευνα η αντίδραση του ΝΑΤΟ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι αργή και οι πολωνικές δυνάμεις θα πρέπει να καθυστερήσουν την εισβολή έως ότου να υπάρξουν ενισχύσεις. «Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή δεν είναι ικανές να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» προσθέτει η έρευνα.

Η έκθεση επίσης προτείνει μία σειρά μέτρων που πρέπει να λάβει η Πολωνία για τον εκμοντερνισμό του οπλοστασίου της και την θεραπεία της διαρροής στρατιωτικού προσωπικού για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Η Βρετανία έχει υποσχεθεί να αναπτύξει στρατό στις χώρες της Βαλτικής για να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα και ήδη 500 στρατιώτες βρίσκονται στην Εσθονία την ώρα που 150 βρίσκονται σε βάση στην Πολωνία.

Στο τέλος Ιουνίου το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε μεγάλη στρατιωτική άσκηση στην Ουκρανία κοντά στα σύνορα με την Πολωνία με στόχο των συντονισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η Πολωνία έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ το 1999, μία δεκαετία μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ. Η Βαρσοβία είναι πολύ επικριτική απέναντι στη Ρωσία και τις ενέργειες στην Ουκρανία και έχει ζητήσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη χώρα.

Το ΝΑΤΟ έχει επαναλάβει τη δέσμευσή του για να εγκαθιδρύσει 4 νέα τάγματα στην Ανατολική Ευρώπη, μία υπόσχεση που δόθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Πηγή: Independent

ΠολωνίαΝΑΤΟΡωσίαΟυκρανίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα