Η Πολωνία κατηγορεί τον (Πολωνό…) Τουσκ για το Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Σαν να μην έφθαναν όλες οι παρενέργειες που η απόφαση των Βρετανών για Brexit προκαλεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πλέον στο στόχαστρο Ευρωπαίων ηγετών και, μάλιστα, συμπατριωτών του, μπαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, αναφορικά με τον ρόλο του στη διαμόρφωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του κυβερνώντος

κόμματος της Πολωνίας Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) Γιάροσλαβ Κατσίνσκι κατηγόρησε -επίσης Πολωνό…- Ντόναλντ Τουσκ ως υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Κατσίνσκι σημείωσε, μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του στο Μπιάλιστοκ, ότι «ιδιαίτερα σκοτεινό ρόλο διαδραμάτισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς και στην πραγματικότητα συνέβαλε στο να μην πάρουν τίποτα», προσθέτοντας ότι «για τον λόγο αυτό, είναι ευθέως υπεύθυνος για το Brexit και θα έπρεπε απλώς να εξαφανιστεί από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Όμως αυτό αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρούσα σύνθεσή της».

Μάλιστα, ο «ισχυρός άνδρας» της Πολωνίας ανέφερε ότι η Βαρσοβία θα επιθυμούσε να διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα στη Βρετανία προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι «η άποψή μας για το σήμερα, όχι για το μέλλον, είναι να καταβληθούν προσπάθειες για να επιστρέψει η Βρετανία στην Ένωση, για να υπάρξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Η Βρετανία σήμερα απειλείται με διάσπαση», σύμφωνα με το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.

BrexitΠολωνίαΤουσκΚατσίνσκιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα