Η "Γιαγιά της Πλατείας Μαϊου" τελικά δεν βρήκε την εγγονή της

ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από 39 χρόνια ερευνών νόμιζε πως κρατούσε στην αγκαλιά της την εγγονή της, όμως, η εξέταση DNA απέδειξε αυτό που φοβόταν.
Μπορεί η Μαρία «Τσίκα» Μαριάνι, μία από τις γυναίκες που ίδρυσαν το κίνημα των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», να νόμιζε πως ξαναβρήκε την εγγονή της, την οποία είχαν αρπάξει κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή (1976-1983), μόλις τρεις μήνες μετά τη γέννησή της, όμως, το τεστ DNA

αποκάλυψε ότι δεν έχουν συγγένεια.

Έπειτα από την απαραίτητη εξέταση αποδείχθηκε ότι η 92χρονη γιαγιά και η Κλάρα Ανάχι, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου 1976, δεν έχουν συγγένεια, παρά τις πρώτες ενδείξεις που έδειχναν γενετικό δεσμό.
Την είδηση ανακοίνωσε ο συνεργάτης και βιογράφος της Μαριάνι, Χουάν Μαρτίν Ράμος Παντίγια σε συνέντευξη Τύπου.

Επισημαίνεται πως οι γονείς της Ανάχι, Ντάνιελ Μαριάνι και Ντιάνα Τερούτζι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Οι «Γιαγιάδες» εδώ και δεκαετίες αναζητούν τα χαμένα εγγόνια τους. Υπολογίζουν ότι περίπου 500 παιδιά αντιφρονούντων, που γεννήθηκαν όταν οι μητέρες τους ήταν στη φυλακή, υιοθετήθηκαν κατόπιν από στελέχη του στρατιωτικού καθεστώτος ή από φίλα προσκείμενους στο καθεστώς.

Μαρία «Τσίκα» Μαριάνι«Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου»Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα