Η Εξεταστική ζητά το πόρισμα για τα δάνεια της Attica Bank σε ΜΜΕ - Κατάθεση Στουρνάρα στις 11 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα “θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης θα ζητήσει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής σε ΜΜΕ. Το αίτημα είχε κατατεθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης και παρέμενε… “μετέωρο” εδώ και μέρες. Τελικά σήμερα

ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα, ανακοινώνοντας ότι άμεσα θα προχωρήσει στην αποστολή αιτήματος στην κεντρική τράπεζα.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής καθώς έχει λάβει κλήση για τις 11 Οκτωβρίου. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα στις 27 και 29 τρέχοντος, έχουν κληθεί για ακρόαση δυο στελέχη, ο διευθυντής επιθεώρησης και η διευθύντρια εποπτείας, της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΑΝΤ1 να μην καταθέσει ο Θοδωρής Κυριακού στην επιτροπή καθώς ο βρίσκεται στο εξωτερικό. Το αίτημα απερρίφθη και η Εξεταστική θα καλέσει εκ νέου τον Θοδωρή Κυριακού για κατάθεση την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο γεγονός το αίτημα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Alter Κώστα Γιαννίκου, ο οποίος… αυτοπροσκλήθηκε να παραστεί ενώπιον των μελών της Εξεταστικής προκειμένου να καταθέσει και με αφορμή τα όσα του καταλόγισε στην κατάθεση του ο Γιώργος Κουρής την περασμένη εβδομάδα. Το αίτημα του Κώστα Γιαννίκου έκανε δεκτό η πλειοψηφία.

Attica BankΣτουρνάραςεξεταστική επιτροπήHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα