Η απίστευτη ιστορία του… «Τακτοποιούλη», του μικρού νοικοκύρη ποντικού! (Video)

Ποντίκι, το: τρωκτικό, με κύριο χαρακτηριστικό την νοικοκυροσύνη. Απόδειξη το βίντεο του Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ.
Ο κύριος Χόλμπρουκ, ετών 75, ασχολείται με την φωτογράφηση της άγριας φύσης και είναι από εκείνους που λέμε πως «πιάνουν τα χέρια του». Άρα έχει και έναν πάγκο εργασίας με τα εργαλεία του. Πολλές φορές παρατηρούσε τον πάγκο του τακτοποιημένο από κάποιον άλλον, παρόλο που μόνον ο ίδιος είχε πρόσβαση στο εργαστήρι με τα εργαλεία.
Αναρωτιόταν ποιος ήταν ο νοικοκύρης που έκανε τη δουλειά τα βράδια και έβαλε

μία κάμερα για να καταγράψει τις κινήσεις. Η κάμερα, λοιπόν, κατέγραψε ένα ποντίκι που χαρακτηρίζεται για τη νοικοκυροσύνη του: εμφανίζεται κάθε βράδυ, τους τελευταίους δύο μήνες, στο εργαστήρι και βάζει στη θέση τους τα εργαλεία του κυρίου Χόλμπρουκ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το ποντίκι βάζει διάφορα αντικείμενα εκεί ακριβώς όπου θα έπρεπε να είναι. Τίποτα στην τύχη!


Ο Ρόντνεϊ Χόλμπρουκ, από το Μπούιλθ Γουέλς της Ουαλίας αποφάσισε να ονομάσει τον βοηθό του, «Τακτοποιούλη», καθώς του θύμισε την ταινία του 2007, στην οποία ο ποντικός Ρατατούις, μαγείρευε κρυφά κάθε νύχτα σε ένα εστιατόριο.
«Αυτή η δουλειά γινόταν για μήνες. Το ονόμασα Ουαλό Τακτοποιούλη. Στην αρχή παρατήρησα ότι τροφές που άφηνα έξω για τα πουλιά κατέληγαν σε ένα ζευγάρι παλιά παπούτσια, που είχα σε κάποιο ράφι. Γι αυτό έβαλα κάμερα», είπε στο BBC ο κ. Χόλμπρουκ.


Η κάμερα κατέγραψε τον ακούραστο «Τακτοποιούλη», ο οποίος μαζεύει κομμάτια ύφασμα, ζώνες, καρπούς και διάφορα άλλα αντικείμενα και τα τοποθετεί με τάξη σε ένα συρτάρι, πάνω στον πάγκο εργασίας.
Ο κ. Χόλμπρουκ εντυπωσιάστηκε και άρχισε να πειραματίζεται, αφήνοντας διαφορετικά αντικείμενα κάθε φορά στον πάγκο. Ο ποντικάκος τα έπιανε και τα μετέφερε με την ίδια τάξη στο συρτάρι.
«Δεν το πίστευα όταν είδα ότι το ποντίκι τακτοποιούσε τα πράγματα», είπε ο κ. Χόλμπρουκ. «Μετέφερε κάθε είδους αντικείμενο στο κουτί, κομμάτια πλαστικού, ζώνες, καρπούς. Έτσι πια δεν νοιάζομαι να τακτοποιώ εγώ τα πράγματα, αφού τα κάνει εκείνο. Αφήνω πράγματα έξω από το συρτάρι και τα βρίσκω στη θέση τους το πρωί. Κάθε βράδυ, γίνεται τακτοποίηση».
Αντίστοιχες εικόνες είχαν καταγραφεί το 2019, με ένα άλλο ποντίκι που αποθήκευε με τάξη διάφορα αντικείμενα σε ένα συρτάρι, στο Μπρίστολ.
Ο Στιβ Μακίαρς, φίλος του κ. Χόλμπρουκ, έλεγε τότε πως «κόντευε να τρελαθεί» βλέποντας κατσαβίδια και μεταλλικά αντικείμενα να επανατοποθετούνται σε ένα κουτί, που περιείχε τροφή για πουλιά. Έβαλε κάμερα και κατέγραψε τον νοικοκύρη ποντικό που έκανε τη δουλειά, όπως ακριβώς ο «Τακτοποιούλης» του κυρίου Χόλμπρουκ.
«Είναι πραγματικά απίστευτο που το ποντίκι βάζει τα αντικείμενα στο κουτί, μάλλον το διασκεδάζει», λέει ο κ. Χόλμπρουκ, και προσθέτει χαριτολογώντας: «Νομίζω ότι θα βάλει στη θέση της και την σύζυγό μου αν την αφήσω εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Ο Liam Gallagher των Oasis με τον John Squire θα κυκλοφορήσουν το πιο επικό ροκ άλμπουμ του 2024

Μπανγκλαντές: Πέμπτη πρωθυπουργική θητεία για τη Σέιχ Χασίνα – Απείχε η αντιπολίτευση καταγγέλλοντας εκλογές – «παρωδία»

Ιταλία: Εντοπίστηκαν σοροί πεζοπόρων έπειτα από χιονοστιβάδα στις Άλπεις

Keywords
Τυχαία Θέματα