Η απίστευτη ιστορία των παιδιών που έβλεπαν οράματα και χρίστηκαν άγιοι από τον Πάπα

ΚΟΣΜΟΣ

Δύο μικρά αδέλφια από την Πορτογαλία, που έζησαν πριν από έναν αιώνα και έβλεπαν οράματα με την Παναγία, χρίστηκαν άγιοι από τον Πάπα Φραγκίσκο, σε ανοιχτή εκδήλωση που παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί το Σάββατο.

Στις 13 Μαΐου του 1917, η Παναγία εμφανίστηκε έξι φορές σε οράματα τριών παιδιών που ζούσαν στην πορτογαλική πόλη Φατίμα.

Τα δύο αδέλφια, ο τότε 7χρονος Φράνσις Μάρτο και η τότε 9χρονη Γιασίντα είναι πλέον άγιοι της Καθολικής Εκκλησίας, 100 χρόνια μετά.

Το τρίτο παιδί που

έβλεπε τα οράματα, η Λουτσία, είχε γίνει καλόγρια και πέθανε το 2005 σε ηλικία 97 ετών. Η υπόθεση της δικής της αγιοσύνης, είναι υπό εξέταση.

Κατά τα απομνημονεύματα που έγραψε η Λουτσία το 1930, το πρώτο όραμα που είδαν τα αδέλφια κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε ως εξής: τα παιδιά οδηγούσαν τα πρόβατά τους προς ένα λιβάδι όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους μία γυναίκα που φορούσε λευκά, κρατούσε ροζάριο και τους είπε ότι ήρθε από τον ουρανό, ζητώντας τους να προσεύχονται κάθε μέρα στο ροζάριο να έρθει ειρήνη στον κόσμο».

Στη δεύτερη εμφάνισή της, η Παναγία είπε ότι σύντομα θα πάρει κοντά της τον Φράνσις και τη Γιασίντα, ενώ θα αφήσει τη Λουτσία στη γη κάποια χρόνια ακόμα. Τα αδελφάκια πέθαναν τρία χρόνια αργότερα από επιδημία γρίπης ενώ η Λουτσία έζησε μέχρι τα 97 της.

Στην τρίτη της εμφάνιση στα παιδιά, σύμφωνα με τη Λουτσία, η Παναγία τους είπε όσα αργότερα έγιναν γνωστά ως «τα 3 μυστικά της Φατιμά», τα οποία προέβλεπαν το ξέσπασμα του Β Παγκοσμίου Πολέμου και το ότι η Ρωσία θα γινόταν χριστιανικό κράτος.

Η Λουτσία δεν αποκάλυψε το τρίτο μυστικό, παρά μόνο στον Πάπα Ιωάννη Παύλο. Εκείνος αργότερα ανέφερε ότι η Τρίτη προφητεία ήταν η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του το 1981.

ΦατίμαάγιοιΠάπαςοράματαΛουτσίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα