Η Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποιεί: Τα σχόλια του Τραμπ παραβιάζουν τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα

ΚΟΣΜΟΣ

Μιλώντας σε συνέδριο γυναικών στο Τέξας, η Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποίησε ότι οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσαν να βλάψουν τους Αμερικανούς μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, αλλά και όλο τον κόσμο.

«Τα σχόλιά του πως θα πρέπει να υπάρχει μια θρησκευτική δοκιμασία που θα επιβάλλεται κατά την είσοδο στις ΗΠΑ ή το γεγονός πως θα πρέπει να υπάρξουν βασανιστήρια με κρατική χορηγία ή πως οι οικογένειες των υπόπτων τρομοκρατών πρέπει

να θανατώνονται – όλα αυτά είναι παραβιάσεις των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις αξίες που τα διέπουν» δήλωσε η γνωστή δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Νομίζω πως υπάρχει κάποια ανησυχία από το εξωτερικό ως προς το ‘θα συμβούν πράγματι αυτά ή οι ΗΠΑ θα χάσουν κάποιο από το ηθικό κύρος που έχουν σε διεθνές επίπεδο;», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, στο εξωτερικό υπάρχει ανησυχία για το αν πράγματι πρόκειται να συμβούν αυτά και αν οι ΗΠΑ χάνουν κάποιο από το ηθικό κύρος που έχουν διεθνώς, πρόσθεσε η δικηγόρος, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, και υποστηρικτή της Χίλαρι Κλίντον στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.

«Πρέπει να ελπίζουμε για το καλύτερο», είπε η Κλούνεϊ στο ακροατήριο των περίπου 7.000 ανθρώπων. «Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε πως η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι προτεραιότητα… επομένως μπορεί να υπάρξει πρόοδος. Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας και να ελπίζουμε για το καλύτερο», επισήμανε.

Απευθυνόμενη στις γυναίκες του ακροατηρίου, η Αμάλ Κλούνεϊ ανέφερε πως θα πρέπει να στηρίζουν η μία την άλλη. «Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Το να κρατά κανείς πίσω τις γυναίκες είναι σαν να κρατάς πίσω το μισό πληθυσμό κάθε χώρας στον κόσμο», είπε.

Τέξαςσυνέδριο γυναικώνΑμάλ ΚλούνεϊΤραμπδιεθνές δίκαιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα