Η Nissan μηνύει την καμπάνια του Brexit

ΚΟΣΜΟΣ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan πρόκειται να λάβει νομική δράση κατά της καμπάνιας υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ γιατί χρησιμοποιήθηκε σε φυλλάδιο υπέρ της εξόδου, το σήμα της εταιρείας.

Σε ένα από τα φυλλάδια, το εμπορικό σήμα της Nissan εμφανίστηκε ανάμεσα σε αυτά των μεγάλων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων της Unilever

και της Vauxhall, με το μήνυμα «οι μεγάλοι εργοδότες… έχουν πει ότι θα παραμείνουν στη Βρετανία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Η Nissan, γράφει ο Guardian, που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έλαβε νομικά μέτρα για να σταματήσει η εκστρατεία υπέρ του Brexit να χρησιμοποιεί το εμπορικό της σήμα και να αποτρέψει να γίνονται περαιτέρω λανθασμένες δηλώσεις και παρεξηγήσεις που αφορούν την εταιρεία».

Τον Φεβρουάριο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Carlos Ghosn είχε δηλώσει ότι «η προτίμησή μας σαν εταιρεία, είναι φυσικά να παραμείνει η Βρετανία εντός της ΕΕ - είναι το πιο λογικό από την άποψη των θέσεων εργασίας, του εμπορίου και του κόστους. Για εμάς η θέση της σταθερότητας είναι πιο θετική από μία συλλογή αγνώστων δεδομένων. Αλλά αυτό είναι απόλυτα θέμα των Βρετανών για να αποφασίσουν. Εμείς παραμένουμε δεσμευμένοι στις δεσμεύσεις μας για τις επενδύσεις μας και δεν θα κάνουμε σπέκουλα για το αποτέλεσμα ούτε θα μιλήσουμε για το τι θα κάνουμε σε κάθε σενάριο».

Η Unilever έχει πει ότι δεν θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της στην Βρετανία εάν οι πολίτες αποφασίσουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Paul Polman είπε ότι «προσωπικά θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλό εάν η Βρετανία παρέμενε».

Οι νομικές ενέργειες είναι η τελευταία ντροπή για την καμπάνια της εξόδου μετά την καταδίκη από την Στατιστική Υπηρεσία του ισχυρισμού ότι η Βρετανία πληρώνει 50 εκατ. λίρες την ημέρα στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Αυτό ήταν πολύ σημαντικό επιχείρημα για την εκστρατεία υπέρ του Brexit που το έκαναν σύνθημα και στο λεωφορείο της καμπάνιας.

Brexitδημοψήφισμα ΒρετανίαΒρετανίαNissanHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα