Γνωστός Λευκορώσος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε -Aνατινάχθηκε το αυτοκίνητο του στο Κίεβο (Videos-Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Λευκορώσος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε όταν ανατινάχθηκε εν κινήσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε κεντρικό δρόμο του Κίεβου στην Ουκρανία.

Ο Pavel Sheremet εργαζόταν στην «ερευνητική» εφημερίδα Ukrayinska Pravda.

Ο 44χρονος Λευκορώσος δημοσιογράφος και παρουσιαστής ραδιοφωνικής εκπομπής εργαζόταν στη Ρωσία σε τηλεοτπικό σταθμό όπου επίσης παρουσίαζε μια εκπομπή και τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Ουκρανία.

Τα

πρωινά έκανε εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Vesti. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς τα γραφεία του ραδιοφώνου προκειμένου να κάνει εκπομπή όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Ενώ, όπως ανέφερε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο, οδηγούσε το αυτοκίνητο της εκδότριας Olena Prytula όταν το όχημα ανατινάχθηκε στον αέρα.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters πώς άκουσαν έναν έντονο θόρυβο και είδαν μια ισχυρή έκρηξη κάτω από το αυτοκίνητο το οποίο ανατινάχθηκε στη μέση του δρόμου. Η Lyubov Pereyenko, που διατηρεί πάγκο που πουλάει φρούτα κοντά στο σημείο που σημειώθηκε η έκρηξη είπε ότι το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα και αμέσως μετά έφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. «Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που τμήματα του διαλυμένου οχήματος εκσφενδονίσθηκαν κοντά στον πάγκο μου» είπε η Pereyenko.

«Είμαι σε κατάσταση σοκ. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι θέμα τιμής για την αστυνομία να ερευνήσει την υπόθεση» δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομίας Khatia Dekanoidze, συμπληρώνοντας ότι «εγώ προσωπικά θα πάρω υπό την ευθύνη μου την υπόθεση».

Ο πρωθυπουργός Volodymyr Groysman ανήρτησε ένα σχόλιο στον λογαριασμό του στο Facebook όπου έγραφε: «Η μέρα ξεκίνησε με φριχτά νέα. Ο γνωστός Ουκρανός δημοσιογράφος Pavel Sheremet σκοτώθηκε το πρωί».

Ο ιδρυτής της εφημερίδας Ukrayinska Pravda,όπου εργαζόταν ο δημοσιογράφος, ήταν και ο ίδιος ερευνητής δημοσιογράφος και δολοφονήθηκε πριν από 16χρόνια. Το σώμα του είχε βρεθεί αποκεφαλισμένο σε ένα δάσος έξω από το Κίεβο.

Λευκορώσος δημοσιογράφοςανατίναξη ΙΧPavel SheremetHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα