Γερμανία: Αυξάνονται οι αιτήσεις για να τιμηθούν οι Σύροι ήρωες που βοήθησαν στη σύλληψη του τρομοκράτη

ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται σήμερα οι εκκλήσεις στη Γερμανία να τιμηθούν οι τρεις Σύροι «ήρωες» που βοήθησαν τις αρχές να συλλάβουν τον συμπατριώτη τους, ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός αεροδρομίου στο Βερολίνο.

Μετά τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία χαιρέτισε την πράξη τους, βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού εξήραν τις πράξεις των τριών ανδρών που οδήγησαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα τις αστυνομικές αρχές στη σύλληψη

του Τζαμπρ Αλμπάκρ, εκτιμώντας ότι πρέπει να λάβουν τον Σταυρό Αξίας, την ανώτατη διάκριση με την οποία μπορεί να τιμηθεί ένας πολίτης στη Γερμανία.

«Οι νεαροί άνδρες το αξίζουν», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Γιοχάνες Καρς μιλώντας στην εφημερίδα Bild. «Αυτό που έκαναν αποδεικνύει τον πιο βαθύ σεβασμό προς τους Γερμανούς οικοδεσπότες τους (...) Είναι υποδειγματικό», εκτίμησε ο βουλευτής του SPD.

Ο Γιούργκεν Κλίμκε, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι τρεις νεαροί αξίζουν τον Σταυρό Αξίας. Θα ήταν «ένα ισχυρό μήνυμα (...) προς τον γερμανικό λαό και τους πρόσφυγες. Η αναγνώριση, η ευγνωμοσύνη και το θάρρος, αξίζουν τον κόπο», είπε στην Bild.

Η γερμανική εφημερίδα μάλιστα αναρωτιέται μήπως οι «ήρωες» αυτοί αξίζουν να «γίνουν Γερμανοί πολίτες».

Οι εκκλήσεις αυτές γίνονται την ώρα που οι λαϊκιστές της δεξιάς κερδίζουν συνεχώς σε δημοτικότητα, κυρίως τονίζοντας τους κινδύνους που εκπροσωπούν οι 890.000 αιτούντες άσυλο που έφτασαν στη χώρα το 2015.

Οι τρεις άνδρες έχουν γίνει διάσημοι και σε ομάδες προσφύγων στο Facebook: «Αλάχου Άκμπαρ, ο Θεός είναι ο μέγιστος! Κανείς να μην πει ότι όλοι οι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

ΓερμανίαΣύροι ΉρωεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα