Γεννητούρια σε δομή φιλοξενίας προσφύγων - Κοριτσάκι ήρθε στη ζωή με τη βοήθεια εργαζομένων της Κάριτας Αθήνας

ΕΛΛAΔΑ

Μια νέα ζωή ήρθε… εσπευσμένα στη νέα δομή Φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας και γέμισε χαρά και ελπίδα τους ανθρώπους που φροντίζουν αθόρυβα τους πρόσφυγες.

Το …βιαστικό μωρό, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, δεν περίμενε να μεταφερθεί η επίτοκος μαμά του στην αίθουσα τοκετού αθηναϊκού μαιευτηρίου. Έκανε την εμφάνισή της μέσα σε λίγα λεπτά, αμέσως μετά την έναρξη των πρώτων ωδίνων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των εργαζομένων που

έσπευσαν να βοηθήσουν.

Με δάκρυα χαράς και ανακούφισης, οι άνθρωποι που απασχολούνται στη νέα δομή Φιλοξενίας της Κάριτας Αθήνας, υποδέχτηκαν τη μικρή από το Αφγανιστάν, στον ξενώνα των Πετραλώνων.

Το κοριτσάκι εγκαινίασε με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα «Καταλύματος», που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες, χάρη στη χορηγία του Catholic Relief Services Ελλάδας (CRS), φιλοξενώντας περίπου 240 πρόσφυγες από ευάλωτες κατηγορίες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με εγκύους ή νεογέννητα και ηλικιωμένους, το οποίο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες τη λειτουργία του,

Πρόκειται για την πρώτη γέννα σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων. Κατά καιρούς αρκετά μωρά έχουν γεννηθεί σε χώρους φιλοξενίας ή και σε καταυλισμούς, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι άνθρωποι της Κάριτα Αθήνας εύχονται «το νεογέννητο να είναι υγιές, καλότυχο κι ευλογημένο! Η ελπίδα μιας καλύτερης ζωής να το συνοδεύει πάντα. Και να θυμάται πως αν και γεννήθηκε μακριά από την πατρίδα και συγγενικά της πρόσωπα, ωστόσο ο ήλιος της ζωής της ανέτειλε σε ένα «σπιτικό» που το όνομά του είναι Αγάπη, καθώς Κάριτας στα λατινικά σημαίνει αυτό, το δυνατότερο συναίσθημα!».

Για την ιστορία, η διαδικασία υποδοχής των οικογενειών στο Πρόγραμμα «Καταλύματος» της Οργάνωσης έχει ξεκινήσει πρόσφατα τη λειτουργία του στα πρότυπα των επτά αντίστοιχων δομών φιλοξενίας, που ήδη λειτουργούν αυτή την περίοδο στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Στους πρόσφυγες δεν παρέχεται μόνο στέγη, αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης, καθώς και μηναία οικονομική βοήθεια με προπληρωμένες κάρτες για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, μετακίνησης, και ρουχισμού.

Καρίτας Αθήναςγένναπρόσφυγεςδομή φιλοξενίαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα