Γάζα: Σε ομαδικό τάφο οι ασθενείς που καταλήγουν στα νοσοκομεία – Στον έλεγχο του ισραηλινού στρατού κυβερνητικά κτίρια

Παλαιστίνιοι εγκλωβισμένοι μέσα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας έσκαψαν έναν ομαδικό τάφο την Τρίτη για να θάψουν ασθενείς που πέθαναν κατά τη διάρκεια της ισραηλινής πολιορκίας και πρόσθεσαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την απομάκρυνση των μωρών, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την αποστολή φορητών θερμοκοιτίδων.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, το οποίο, όπως λένε, στεγάζει το υπόγειο αρχηγείο των μαχητών της Χαμάς.

Η Χαμάς, η κυβερνώσα ισλαμιστική ομάδα της Γάζας, αρνείται ότι υπάρχουν μαχητές και λέει ότι 650

ασθενείς και 5.000-7.000 άλλοι εκτοπισμένοι πολίτες είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο, υπό συνεχή πυρά από ελεύθερους σκοπευτές και drones. Λέει επίσης ότι 40 ασθενείς έχουν πεθάνει τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων πρόωρων μωρών των οποίων οι θερμοκοιτίδες έκλεισαν όταν κόπηκε το ρεύμα.

Heartbreaking scenes of NICU babies being transferred to an ordinary hospital bed at Al Al Shifa Hospital in #Gaza as #Israel continues to besiege the hospital, cutting off oxygen supplies and fuel and endangering the lives of the babies. pic.twitter.com/e6Be8SAFq5

— Quds News Network (@QudsNen) November 14, 2023

Πέντε εβδομάδες αφότου το Ισραήλ ορκίστηκε να εξοντώσει τη Χαμάς ως αντίποινα για την επίθεση από μαχητές, το περικυκλωμένο νοσοκομείο έχει μπει στο επίκεντρο διεθνούς συναγερμού, μεταξύ άλλων και από τον στενότερο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Reuters μέσα από στο συγκρότημα του νοσοκομείου, είπε ότι υπήρχαν περίπου 100 πτώματα σε αποσύνθεση μέσα και δεν υπήρχε τρόπος να τα βγάλουν έξω.

«Σχεδιάζουμε να τους θάψουμε σήμερα σε έναν ομαδικό τάφο μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα. Θα είναι πολύ επικίνδυνο καθώς δεν έχουμε καμία κάλυψη ή προστασία, αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές τα πτώματα άρχισαν να αποσυντίθενται», είπε στο Reuters.

The World Health Organization announced that Al Shifa Hospital, the largest in Gaza City, "almost turned into a cemetery" because there are bodies around the hospital that cannot be taken to morgues or buried.
The video recorded the operation in the Al Shifa hospital under the… pic.twitter.com/CD6iDFEZgJ

— W i z a r d S X (@WizardSX0) November 14, 2023

«Οι άντρες σκάβουν αυτή τη στιγμή που μιλάμε».

Τριάντα έξι μωρά έχουν απομείνει από το τμήμα νεογνών. Χωρίς καύσιμα για γεννήτριες για την τροφοδοσία των θερμοκοιτίδων, τα μωρά διατηρούνται ζεστά όσο το δυνατόν καλύτερα, παραταγμένα οκτώ σε ένα κρεβάτι.

According to the AFP, the Director General of the Al Shifa Hospital in Gaza says that about 179 people were buried in a mass grave in the courtyard of the hospital. pic.twitter.com/cea030NZMX

— SprinterX (@sprinter99800) November 14, 2023IDF: Υπό τον έλεγχό μας τα κυβερνητικά κτίρια της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην πόλη της Γάζας, ιδίως το κοινοβούλιο και κτίρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και τα άρματα μάχης του σφίγγουν πλέον τον κλοιό τους στην πόλη της Γάζας, κυρίως γύρω από νοσοκομεία, τα οποία χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με το Ισραήλ, ως κέντρα εφοδιασμού και στρατιωτικές βάσεις από τη Χαμάς.

IDF announces that troops of the 7th Armored Brigade and Golani Infantry Brigade have captured several Hamas governmental buildings in the Gaza City neighborhoods of Sheikh Ijlin and Rimal.

Among the sites captured by the troops were the Hamas parliament, its government complex,… pic.twitter.com/kbhmUiS2iT

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 14, 2023

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το «κοινοβούλιο της Χαμάς, την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να τοποθετούν την σημαία του Ισραήλ στο έδρανο του προέδρου του κοινοβουλίου, όπως και στρατιώτες να ποζάρουν μπροστά σε τοίχο κάτω από την επιγραφή «Έδρα της στρατονομίας».

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Τα σχέδια πεταλούδων του Yuho Tanaka είναι πλέον ελεύθερα προς όλους – Ποια η σημασία τους στην ιαπωνική κουλτούρα (photos)

Δυτική Όχθη: Έξι Παλαιστίνιοι νεκροί σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπόσχεση Μπλίνκεν στο Κίεβο για βοήθεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα