Γαβρόγλου: Με την Εκκλησία μακριά και αγαπημένοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βροχή ερωτήσεων αναφορικά με τις σχέσεις του υπουργείου, αλλά και του προκατόχου του, με την Εκκλησία δέχτηκε ο νέος υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς εάν θα επιμείνει και ο ίδιος, όπως ο προκάτοχός του Νίκος Φίλης, σε κάποια πράγματα, όπως τα θρησκευτικά, απάντησε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τη συνέχεια και όχι τις ασυνέχειες. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις σχέσεις (σ.σ. με την Εκκλησία)», είπε.

«Την πολιτική την καθορίζει ο πρωθυπουργός και

το υπουργικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει όσα λέγονται για τα αίτια απομάκρυνσης του κ. Φίλη, αναφορικά με τις κακές σχέσεις του με την Εκκλησία, σχολίασε: «Θα πρέπει να ξέρετε περισσότερα από ό,τι ξέρω εγώ. Αυτά είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού...».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη της Εκκλησίας για κάθε απόφαση που παίρνει, όσον αφορά στα θρησκευτικά ζητήματα, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Σε αυτά πάντοτε πρέπει να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία και πάντοτε υπήρχε διάλογος. Δεν διακόπηκε ποτέ».

Αναφερόμενος στις τεταμένες σχέσεις με τον κ. Φίλη, είπε ότι «ανάμεσα σε συνεργαζόμενους υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες». «Εσείς θα έχετε αγάπες;», ρωτήθηκε, για να απαντήσει: «Εγώ θα προσπαθήσω να έχω αγάπες και νομίζω πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει: “μακριά κι αγαπημένοι”».

ΓαβρόγλουΦίληςΕκκλησίαορκωμοσίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα