Γαλλία: Νέα ρατσιστική επίθεση εναντίον της Κριστιάν Τομπιρά:Γύρνα στα κάτεργα της Αφρικής!

ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γαλλία μετά από νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο twitter η υπουργός δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά από την αντιδήμαρχο προαστίου της γαλλικής πρωτεύουσας και μέλος του συντηρητικού κόμματος UMP.

Η Ιζαμπέλ Γκινό κατηγόρησε την υπουργό ότι δεν κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση στη χώρα όπου οι ληστείες, οι βιασμοί και οι επιθέσεις αυξάνονται σχολιάζοντας

στο twitter:

«Είναι αξιοθρήνητο να έχουμε μια τέτοια υπουργό Δικαιοσύνης. Κατάγεται από το Καγιέν, εκεί όπου υπήρχαν τα κάτεργα, ας επιστρέψει εκεί με δεδομένο ότι πάντα απεχθανόταν τη Γαλλία».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση και οργή τους.

«Θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά την αγανάκτησή μας, την οργή μας για τις ρατσιστικές, αντισημιτικές, ομοφοβικές, σεξιστικές δηλώσεις τις οποίες βλέπουμε να διαδίδονται με πολύ εύκολο τρόπο. «Στην πολιτική συζήτηση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποκύπτουμε στην ασέβεια, στη χυδαιότητα», πρόσθεσε.

Ο πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελί ζήτησε να επιβληθούν «κυρώσεις» εναντίον της Ιζαμπέλ Γκινό, η οποία επιτέθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον της Τομπιρά, «επειδή είναι μαύρη».

«Δεν είναι δυνατόν ένα δημοκρατικό κόμμα να δεχθεί κάτι τέτοιο, οπότε περιμένω τι θα πει ο Νικολά Σαρκοζί (πρόεδρος του UMP) για το θέμα», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τις εναντίον της επιθέσεις από τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, η Τομπιρά απάντησε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει «επειδή είναι απλώς θλιβερό». «Δεν έχει σημασία. Είναι τόσο συχνό»...

ΓαλλίαΤομπιράρατσιστική επίθεση
Keywords
Τυχαία Θέματα