Γαλάζια Σημαία: Γιατί την έχασαν 13 παραλίες της Ελλάδας

Δεκατρείς ελληνικές ακτές αφαιρέθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2023, χάνοντας το βραβείο «Γαλάζια Σημαία».

Σύμφωνα με τη διαδικασία του Προγράμματος, οι διαχειριστές οφείλουν να οργανώσουν εγκαίρως τις ακτές και να στείλουν τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία. Καταληκτική ημερομηνία ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ήταν η 1η Ιουλίου.

Μέχρι και σήμερα στις ακτές που αναφέρονται παρακάτω δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωσή τους σύμφωνα με τα κριτήρια που αφορούν: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες (συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ), καθαριότητα,

ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών.

Εξαιτίας των παραπάνω, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν να ανακαλέσουν τις βραβεύσεις που απέσπασαν οι δεκατρείς ελληνικές ακτές.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει επισκέψεις ελέγχου από αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, επισκέψεις που, επί το πλείστων, γίνονται απροειδοποίητα. Εφόσον διαπιστωθούν ελλείψεις στην τήρηση των κριτηρίων και σε άλλες ακτές, θα ακολουθήσουν και άλλες αποσύρσεις.

Η ποιότητα των νερών και της κολύμβησης παραμένει εξαιρετική, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, και η αφαίρεση του βραβείου γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω της πλημμελούς οργάνωσης.

Οι 13 ακτές:Ακτή Πλάκα, Δήμος Ναυπλιέων, Π. Ε. ΑργολίδαςΑκτή Τουρκοπόδαρο/White Rocks Hotel, Δήμος Αργοστολίου, Π.Ε ΚεφαλονιάςΑκτή Σκουτάρι, Δήμος Ανατολική Μάνης, Π.Ε. ΛακωνίαςΑκτή Γύθειο 2/Σελινίτσα, Δήμος Ανατολική Μάνης, Π.Ε. ΛακωνίαςΑκτή Στόμιο, Δήμος Αγιάς, Π. Ε. ΛάρισαςΑκτή Πόντι, Δήμος Λευκάδας, Π.Ε. ΛευκάδαςΑκτή Τσαμπίκα, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Τσαμπίκα Συμιακή, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Ενυδρείο 1-Άγαλμα Διαγόρα, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Ενυδρείο 2-Grand Hotel, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Ενυδρείο 3-Έλλη, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Ενυδρείο 4 Καζίνο, Δήμος Ρόδου, Π.Ε ΡόδουΑκτή Όρμος Λω, Δήμος Χίου, Π.Ε. Χίου

Διαβάστε επίσης:

«Κλέων»: Στη δίνη του καύσωνα η χώρα – Έφτασαν τα 40άρια στην Αττική – Πότε θα… φυσήξει αεράκι

Καύσωνας «Κλέων»: Ποιες ώρες απαγορεύονται τα delivery

Κρήτη: Πέθανε ο 13χρονος που είχε ανασυρθεί αναίσθητος από τη θάλασσα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλάζια Σημαία, Αφαίρεση,galazia simaia, afairesi