ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εν όψει της κρίσιμης ΚΕ το Σαββατοκύριακο

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να εγκρίνει το κείμενο εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου σε σχέση με τα δύο θέματα της ατζέντας, τον «οδικό χάρτη» προς την εκλογή νέας ηγεσίας μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά την στρατηγική για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέλη

του οργάνου, πάντως, διαμηνύουν ότι η συνεδρίαση ουσιαστικά θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και σύντομη, καθώς θα ασχοληθεί μόνο με το κείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ως προς τον «οδικό χάρτη» ή αλλιώς το χρονοδιάγραμμα η ΠΓ έχει αποφασίσει να εισηγηθεί την διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στα τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι οι υποψηφιότητες όπως όλα δείχνουν είναι περισσότερες από μία.

Στην εισήγηση θα καταγραφεί και η πρόταση για την στρατηγική των αυτοδιοικητικών και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τα οποία πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί ως την προθεσμία κατάθεσής τους στις 30 Αυγούστου.

Η γραμμή για πλατιά προοδευτικά ψηφοδέλτια που είχε καθοριστεί στην Κεντρική Επιτροπή του Απριλίου παραμένει, εν τούτοις το εκλογικό αποτέλεσμα και η κεντρική άρνηση του ΚΙΝΑΛ για συμμαχίες αλλάζει τα δεδομένα.

Για το Δήμο της Αθήνας αναζητείται νέο πρόσωπο καθώς τελικά όλα δείχνουν ότι δεν ευδοκιμεί η υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ενώ για την Περιφέρεια Αττικής ακούγεται το όνομα του δημάρχου Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη.

Διαβάστε επίσης:

Στέργιος Καλπάκης: Το απόλυτο κυβερνητικό αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Εμμένει σε κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ ο Μαργαρίτης

Ψήφος Αποδήμων: «Δεν δίνουμε εκβιαστικά συναίνεση» απαντά το ΠΑΣΟΚ στις αιχμές Μητσοτάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα