Φθιώτιδα: Στο σημείο που είχε δολοφονήσει την 16χρονη βρέθηκε ο 50χρονος

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Ραχών Φθιώτιδας η ιστορία του 50χρονου άνδρα που βούτηξε στο λιμάνι της περιοχής για να σώσει μια 65χρονη γυναίκα την ώρα που πνιγόταν με αποτέλεσμα να πνιγεί και ο ίδιος. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και μια απίστευτη ιστορία που συνοδεύει τον 50χρονο.

Συγκεκριμένα, ο 50χρονος άνδρας που έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα που ζητούσε βοήθεια επειδή πνιγόταν είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Για την ακρίβεια, όταν ήταν σε ηλικία 19 ετών, είχε βιάσει και στη συνέχεια

σκότωσε μια 16χρονη την οποία χτύπησε μέχρι θανάτου με ζαρντινιέρα στο κεφάλι. Η κοπέλα τότε παραθέριζε στην παραλία Ραχών, εκεί όπου ο άνδρας πνίγηκε σήμερα.

Τότε είχε καταδικαστεί σε ισόβια και μετά από 20 χρόνια στις φυλακές ζούσε με τους γονείς του στο σπίτι τους, απομονωμένος από τους συγχωριανούς τους. Όταν άκουσε τη γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια βούτηξε για να τη σώσει αλλά μάταια.

Το τέλος της νεαρής Χριστίνας

Η ιστορία έλαβε χώρα το Πάσχα του 1990 όταν η νεαρή Χριστίνα θα πήγαινε μαζί με την οικογένειά της, στο εξοχικό που διατηρούσαν στις Ράχες Στυλίδας για τις πασχαλινές τους διακοπές. Την ημέρα που δολοφονήθηκε, η νεαρή κοπέλα πήγαινε στο σπίτι της θείας της.

Ο επίσης νεαρός τότε Θανάσης Καραπλιός, εμφανίστηκε μπροστά της μέσα από κάποια χωράφια που είχε κρυφτεί και αφού την βίασε, στη συνέχεια την έπνιξε. Τον Σεπτέμβριο του 1991 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Αργότερα οι γονείς του 50χρονου ζήτησαν από τον Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υπόθεση του παιδιού τους. Το Εφετείο αποφάσισε το «σπάσιμο» των ισοβίων και την έκτιση ποινής 17 ετών για τον κατηγορούμενο.

«Πριν από 33 χρόνια μια μητέρα με έναν πατέρα είχαν έρθει στο γραφείο μου και μου ζητούσαν να υπερασπιστώ το παιδί τους που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κι αντιμετώπιζε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό. Είχε προσπαθήσει να βιάσει ένα κοριτσάκι 17 χρονών ετών που ήταν γόνος της πλέον επίλεκτης οικογένειας της περιοχής που το ερωτεύτηκε κι έγινε όλο αυτό το δράμα. Όταν τον γνώρισα ήταν ένα πολύ μικρό παιδί και ταλαιπωρήθηκε μέσα στη φυλακή. Όσο για την ποινή του, το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή από ισόβια σε 17 χρόνια κάθειρξη» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Το δράμα της 65χρονης

Η 65χρονη γυναίκα από τις Ράχες πάντως, είχε βιώσει κι αυτή το δικό της δράμα. Το 2013 η μια από τις κόρες της μαζί με τον σύντροφό της είχαν πάει βόλτα με τη μηχανή, όταν για άγνωστο λόγο, ο φίλος της έχασε τον έλεγχο της μηχανής με αποτέλεσμα η κόρη της 65χρονης γυναίκας να χάσει τη ζωή της.

Η δεύτερη κόρη της 65χρονης πριν από τρεις ημέρες έφερε στη ζωή το πρώτο της παιδί κάνοντας γιαγιά την άτυχη γυναίκα, η οποία πνίγηκε στο λιμάνι της περιοχής Ράχες της Φθιώτιδας μαζί με τον 50χρονο άνδρα που προσπάθησε να τη σώσει βυθίζοντας και πάλι στο πένθος την οικογένειά της.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Λιμενικό – Βυθίστηκε ταχύπλοο

Κέρκυρα: Δεύτερη νεκροψία στο άλογο ζητούν φιλοζωικές οργανώσεις

Αρτοποιός για Άγιος Όρος: «Δεν είναι τόσο ανησυχητική η πυρκαγιά»

Keywords
Τυχαία Θέματα