Φίλης: Προσπάθεια καταλλαγής στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για προσπάθεια καταλλαγής στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι πρόθεση της πολιτείας δεν είναι να δημιουργεί αντιδικίες, αμφισβητώντας τους διακριτούς ρόλους κορυφαίων θεσμών, αλλά να προχωρά προς το μείζον που είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης.

Μια ημέρα μετά την συνάντηση στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση

του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημητρη Κρεμαστινού ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι "η χθεσινή συνάντηση βοήθησε σε αυτή κατεύθυνση να εξηγηθούν ζητήματα και να αρθούν παρεξηγήσεις”.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Φίλης “συμφωνήσαμε όλοι ότι την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας έχει το κράτος. Βεβαίως η εκκλησία μπορεί να διατυπώνει την άποψή της και οφείλουμε να λαμβάνουμε υπ' όψιν τον διάλογο που γίνεται. Αυτό κάναμε για μακρό χρονικό διάστημα. Ίσως δεν έφτανε αυτός ο διάλογος για την εκκλησία ποτέ δεν τελειώνει”.

Ο Νίκος Φίλης αναγνώρισε το έργο της Εκκλησίας κατά την περίοδο της κρίσης αναφέροντας πως “οι σχέσεις μας με την Εκκλησία είναι σχέσεις συνεργασίας. Η πρόσφατη στάση της εκκλησίας με το φιλανθρωπικό της έργο ήταν σημαντική στην περίοδο κρίσης”, όπως είπε.

Για το μάθημα των θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως φέτος θα διδαχθεί με τα προγράμματα σπουδών και το σχετικό υλικό που έχει διανεμηθεί. "Θα γίνει η αξιολόγηση φέτος και πριν βγουν τα νέα βιβλία του χρόνου θα υπάρξει ένας διάλογος για εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών”, ανέφερε ο Νίκος Φίλης.

Νίκος ΦίληςΕκκλησίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα