Φάκελος με ύποπτη σκόνη στο γραφείο του εισαγγελέα λίγο μετά τις απειλές Τραμπ

Ομάδες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για ένα πακέτο που περιείχε μια ύποπτη σκόνη που ταχυδρομήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης είπε ότι ένας φάκελος που απευθυνόταν στον «Άλβιν» παραδόθηκε από την USPS την Παρασκευή. Η σκόνη βρέθηκε στον φάκελο. 

Breaking News: A suspicious white powder was just discovered inside an envelope at the Manhattan DA Alvin Bragg’s office,

just hours after Donald Trump threatened “death and destruction” if he is indicted. https://t.co/H1GnmVC23H

— No Lie with Brian Tyler Cohen (@NoLieWithBTC) March 24, 2023

Το ύποπτο πακέτο έρχεται καθώς ο Μπραγκ προετοιμάζει μια υπόθεση για να κατηγορήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ για χρηματισμό της Στόρμι Ντάνιελς το 2016. 

Η σκόνη ανακαλύφθηκε γύρω στο μεσημέρι στο υπόγειο του γραφείου του εισαγγελέα, όπου στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως δεν είναι επικίνδυνη.

Απειλές για βόμβες στο δικαστήριο διατυπώθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθυστερώντας τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά. 

Η ανάρτηση του Τραμπ στον ιστότοπο Truth Social είναι η πιο πρόσφατη λεκτική επίθεση που εξαπολύει στον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ από το περασμένο Σάββατο, όταν ο πρώην πρόεδρος προέβλεψε –λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε– ότι επρόκειτο να συλληφθεί τρεις ημέρες αργότερα.

Ο Τραμπ κοινοποίησε ένα άρθρο για τον Μπραγκ  που απεικονιζόταν με μια εικόνα του πρώην προέδρου να κρατά ψηλά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Και στη συνέχεια, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Μπραγκ «εκφυλισμένο ψυχοπαθή», καθώς εξέφρασε την ανατριχιαστική απειλή ότι θα υπάρξει «θάνατος και καταστροφή» εάν κατηγορηθεί για έγκλημα. 

Ενώ ο Τραμπ αρχικά είπε ότι θα συλληφθεί την Τρίτη – και ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να «διαμαρτυρηθούν!», οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν προς το παρόν, επομένως μια πιθανή απαγγελία δεν θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα το νωρίτερο. 

In the last 48 hours, Trump has called Manhattan DA Alvin Bragg “human scum” and “a degenerate psychopath who truely [sic] hates the USA.” He also warned of “death & destruction” if he’s charged with a crime. Trump is clearly terrified of his upcoming indictment and he’s… pic.twitter.com/vpEd2rw2ib

— Jon Cooper (@joncoopertweets) March 24, 2023

«Τι είδους άτομο μπορεί να ασκήσει δίωξη σε ένα άλλο άτομο, στην προκειμένη περίπτωση σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ο οποίος έλαβε περισσότερες ψήφους από οποιονδήποτε άλλο εν ενεργεία πρόεδρο στην ιστορία και είναι ο κορυφαίος υποψήφιος (με διαφορά!) για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για Έγκλημα, όταν όλοι γνωρίζουν πως ΚΑΝΕΝΑ Έγκλημα δεν διαπράχθηκε και είναι επίσης γνωστό ότι ο ενδεχόμενος θάνατος και καταστροφή σε μια τέτοια ψευδή κατηγορία θα μπορούσε να είναι ολέθριος για τη χώρα μας; Ποιος και γιατί θα έκανε κάτι τέτοιο; Μόνο ένας αχρείος ψυχοπαθής που μισεί πραγματικά τις ΗΠΑ» έγραψε ο Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς.

Το γραφείο του Μπραγκ, με επιστολή του προς τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους των Επιτροπών στο Κογκρέσο, αμφισβήτησε την πρόθεσή τους να ερευνήσουν τα πεπραγμένα του, σημειώνοντας ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που «δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι θα συλληφθεί». Στην επιστολή, το αίτημα των τριών προέδρων των Επιτροπών που ζήτησαν πληροφορίες για την εκκρεμή ποινική έρευνα χαρακτηρίζεται «παράνομη παρέμβαση στις εξουσίες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης».   

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία για την υπερβολική αστυνομική βία στη Γαλλία εκφράζει το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ζέβρα το έσκασε από ζωολογικό κήπο – Δείτε βίντεο από την τρίωρη περιπλάνησή της στους δρόμους της Σεούλ

25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, το μήνυμα του Μπάιντεν για την εθνική επέτειο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάκελος, Τραμπ,fakelos, trab