Κερτ Κομπέιν: Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις ότι δολοφονήθηκε

Ο Kερτ Κομπέιν δολοφονήθηκε, υποστηρίζει βραβευμένος συγγραφέας και προσφέρει στη χήρα του ροκ σταρ Κόρτνεϊ Λαβ την ευκαιρία να πει την αλήθεια μετά από χρόνια εικασιών για τον θάνατο του συζύγου της.

Μάλιστα, την καλεί να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον θάνατο του Κομπέιν το 1994, ο οποίος όπως έγινε γνωστό ήταν αυτοκτονία.

Ο συγγραφέας

Ίαν Χάλπεριν πιστεύει ότι το νέο του βιβλίο Case Closed: The Cobain Murder: The Killing And Cover Up of Kurt Cobain παρουσιάζει ένα «πειστικό επιχείρημα» ότι ο Κομπέιν δεν αυτοκτόνησε. 

Ο ερευνητής δημοσιογράφος, ο οποίος ερευνά τον θάνατο του Κομπέιν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, λέει ότι έχει αποκαλύψει νέα στοιχεία ότι ο frontman των Nirvana δολοφονήθηκε – αν και λέει ότι δεν κατηγορεί την Λαβ ή οποιονδήποτε άλλον για τη δολοφονία. 

Kurt Cobain with his cat. pic.twitter.com/Q1EqjbSPfm

Classic Rock In Pics (@crockpics) March 23, 2023

Ο Χάλπεριν πιστεύει ότι ένα επιτυχημένο τεστ ανιχνευτή ψεύδους θα βοηθήσει να «καθαρίσει» το όνομά της μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες υποψίας από ορισμένους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές των Nirvana και πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη. 

Ο Κομπέιν, ο οποίος ήταν χρήστης ηρωίνης, βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο θερμοκηπίου πάνω από το απομονωμένο γκαράζ στο σπίτι του στη γειτονιά Lake Washington του Σιάτλ στις 8 Απριλίου 1994.

Κρατούσε το κυνηγετικό όπλο που τον είχε σκοτώσει, η σφαίρα εισήλθε στο κεφάλι του από το στόμα.

Παρά το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής και το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ απέδωσαν τον θάνατο σε αυτοκτονία, οι θεωρίες ότι η Λαβ μπορεί να έπαιξε ρόλο στον θάνατο του Κομπέιν εξακολουθούν να υπάρχουν.  

«Νέες αποδείξεις»

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην US Sun, ο Χάλπεριν είπε: «Σε αυτό το βιβλίο, συμπεραίνω ακλόνητα, ότι η αστυνομία έκανε λάθος χίλια τοις εκατό και ήταν φόνος. 

«Η ετυμηγορία πρέπει να αλλάξει από αυτοκτονία σε φόνο. Και όλα αυτά στηρίζονται στα ιατροδικαστικά παθολογικά στοιχεία, σε νέα στοιχεία που έχω βρει. 

«Δεν κατηγορώ κανέναν για φόνο, αλλά προκαλώ την Κόρτνεϊ να κάνει επιτέλους τεστ σε ανιχνευτή ψεύδους. Θα το πληρώσω για να καθαρίσω το όνομά της».

«Κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε αυτό τόσα χρόνια.

«Αν το κάνει, θα αγοράσω μια διαφημιστική πινακίδα στην Times Square η οποία θα αναφέρει: “Η Κόρτνεϊ Λάβ είναι αθώα”».

«Και εξακολουθώ να την ενθαρρύνω ως χήρα να ακολουθήσει τα ίχνη και να βρει τους δολοφόνους. Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να βρω τους δολοφόνους. 

«Λέω, κοιτάξτε, ο ρόλος της είναι σίγουρα ύποπτος με βάση την πληθώρα των στοιχείων που περιγράφω στο νέο βιβλίο.

«Αλλά δεν την κατηγορώ για φόνο».

Και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι την έχουν αμφισβητήσει.

«Πολλά ΜΜΕ, πολλοί άνθρωποι κοντά της, την κατηγορούν ανοιχτά για φόνο – δεν είμαι εγώ αυτός».

Kurt Cobain at Nevermind's underwater photo shoot, 1991. Photo by Kirk Weddle. pic.twitter.com/dKdDJvI2Vd

Classic Rock In Pics (@crockpics) March 12, 2023Ανιχνευτής ψεύδους

Απευθυνόμενος στη Λαβ μέσω της ίδια εφημερίδας, ο Χάλπεριν εξέφρασε την άποψή του ότι «εξέπληξε ως θλιμμένη σύζυγος που με όλες αυτές τις κατηγορίες για φόνο όλα αυτά τα χρόνια δεν κυνηγούσες τους δολοφόνους ή δεν προσπαθούσες τουλάχιστον».

Ο Χάλπεριν νιώθει ότι η Λάβ, η οποία είναι μαμά της μοναχοκόρης του ζευγαριού Φράνσις Μπιν Κομπέιν, είναι πιθανό να ανταποκριθεί στην προσφορά του και να δώσει τέλος σε «μια μεγάλη άρνηση».

Η Λαβ και ο Κομπέιν φέρεται να πάλευαν να κρατήσουν τον γάμο τους χάρη στα προβλήματα με τα ναρκωτικά, τους καβγάδες και τη ζήλια.

Ο Χάλπεριν αποκάλυψε: «Ο Κερτ είχε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο με την Κόρτνεϊ. Είχε μιλήσει με δικηγόρο διαζυγίων και την είχε αφήσει. Αν χώριζαν, δεν θα έπαιρνε δεκάρα».

«Και άξιζε πολύ περισσότερο νεκρός παρά ζωντανός για τη Λαβ. Εκεί υπήρχε ένα κίνητρο». 

«Ήθελε διαζύγιο και αυτό επιβεβαιώθηκε από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων της Κόρτνεϊ με τους οποίους μίλησα».

«Ο παππούς του, του πήρα συνέντευξη, ήταν ο πιο κοντινός άνθρωπος στον Κερτ. Είπε ότι ο Κερτ ήθελε να φύγει από την Κόρτνεϊ. Είχε κάνει άλλα σχέδια».

Kurt Cobain was arrested by Aberdeen, Washington police in May 1986, for for spray painting the phrase “ain’t got no whatchamacallit” on vehicles. pic.twitter.com/MFAnYB1PuQ

Classic Rock In Pics (@crockpics) March 19, 2023«Μεγάλη άρνηση»

Ο Λάβ πάντα αρνιόταν σθεναρά οποιεσδήποτε υπόνοιες για εμπλοκή στον θάνατο του Κομπέιν ή ότι ήθελε να πεθάνει αν χώριζαν.

Ο Βρετανός δημιουργός ντοκιμαντέρ Νικ Μπρούμφιλντ ήταν ο πρώτος που διερεύνησε ερωτήματα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της στον θάνατο του Κομπέιν. 

Η Λαβ προσπάθησε να σταματήσει την ταινία Kurt & Courtney του 1998 από το MTV, παρόλο που η ταινία αρνείται τον υποτιθέμενο ρόλο της σε μια συνωμοσία για τη δολοφονία του συζύγου της.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μια συνέντευξη με έναν ρόκερ γνωστό ως El Duce – το πραγματικό όνομα Eldon Wayne Home – ο οποίος ισχυρίζεται στην κάμερα ότι η Λαβ του πρόσφερε 50.000 δολάρια για να «χτυπήσει» τον Κομπέιν. 

Αργότερα ο Μπρούμφιλντ μαθαίνει για τον τυχαίο θάνατο του El Duce.

Στο ντοκιμαντέρ Soaked in Bleach του 2015, η πρώην δικηγόρος του Κομπέιν, Ρόζμαρι Κάρολ, δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι έγραψε το σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στο σπίτι του.

Στο ντοκιμαντέρ, η Κάρολ, στενή φίλη του Κομπέιν, είπε: «Δεν νομίζω ότι το έγραψε. Νιώθω το ίδιο που ένιωσα όταν το διάβασα. Δεν το έγραψε».

Ο αείμνηστος πατέρας της Λάβ, Χανκ Χάρισον, κατηγόρησε ανοιχτά την κόρη του ότι είχε ρόλο στο θάνατο του συζύγου της. 

Είπε στο Dateline του NBC το 2004: «Είναι ψυχοπαθής, έχει μια κοινωνιοπαθητική προσωπικότητα όπως εγώ. Δεν ξέρω ποιος τον σκότωσε. Ξέρω ποιος ωφελήθηκε από τον θάνατό του: η κόρη μου».

Σε άλλη συνέντευξη είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ικανή. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά μπορώ να αποδείξω τη συμμετοχή της με μεγάλη βεβαιότητα».

Αλλά ο πρώην διευθυντής των Nirvana, Ντάνι Γκόλντμπεργκ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι ο Κομπέιν δολοφονήθηκε ως «γελοίους». 

Ο ίδιος επιμένει ότι είδε από πρώτο χέρι την καθοδική πορεία του σταρ σε αυτοκτονική κατάθλιψη.

Διαβάστε επίσης:

Παθαίνουμε «Vertigo» με τον… Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Περιπέτεια, δράμα και «Ο Άντρας των Ονείρων μου»

Φουντώνουν οι φήμες για επανένωση των Oasis (Photo/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κερτ Κομπέιν, Συγγραφέας,kert kobein, syngrafeas