ΕΡΤ1: Τα γυρίσματα στα «Σύρματα» και το πρώτο τρέιλερ της κωμικής σειράς

Καθοδον για την αφετηρία της νέας σεζόν οδεύει η κωμική σειρά «Στα σύρματα» της ΕΡΤ1 την πλοκή της οποίας γράφουν οι Νίκος Δημάκης- Χάρης Μαζαράκης και σκηνοθετεί ο δεύτερος εκ των δύο.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα από τις συχνότητες της και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το πρώτο τρέιλερ της κωμωδίας με σουρεαλιστικά στοιχεία.

View this post on Instagram

A post shared by ΕΡΤ (@ertofficial_)

Στο επίκεντρο της ιστορίας δύο τύποι με εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες τους οποίους ενώνουν όσα- αμέτρητα- τους χωρίζουν.

Η ανατρεπτική ιστορία «ακολουθεί» τον Σπύρο Καταραχιά (τον κάνει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (τον υποδύεται ο Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση.

Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, «εισάγει» τον Ιούλιο στο «σύμπαν» της λογοτεχνίας, μέσα από έργα κλασικών συγγραφέων, και τον φέρνει σε «επαφή» με το θέατρο και την ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του «επαγγέλματος».

Ο μικρόκοσμος των φυλακών, με τις φατρίες, τις σφαίρες επιρροής, εκείνους που κινούν τα «νήματα» συνθέτουν την ανθρωπογεωγραφία των κρατούμενων μεταξύ των οποίων και ένας καθηγητής Καλών Τεχνών, στον ρόλο του οποίου θα δούμε τον Λάκη Γαλαβά.

Η πλοκή αναπτύσσεται και έξω από τις φυλακές με χαρακτήρες που συνδιαμορφώνουν ένα γαϊτανάκι ευτράπελων καταστάσεων. Ανάμεσα τους ο πατερ Νικόλαος, πνευματικός του Ιούλιου, που θα τον κάνει ο Τάσος Παλαντζίδης, ο πατέρας του Σπύρου που είναι χασάπης και θα τον κάνει ο Βασίλης Χαλακατεβάκης, ο διαπλεκόμενος μεγαλοεπιχειρηματίας Κίμωνας Βασιλείου ( Γιώργος Χρανιώτης), η σύντροφο του Ιούλιου, Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου).

Διαβάστε επίσης:

Πέντε στα πέντε για το «Παρα πέντε» με την υψηλότερη τηλεθέαση της Παρασκευής

Τηλεθέαση: «Πρωτιά» για Σκάι την Παρασκευή λόγω… πυρκαγιών

Σκάι: Νικητής στη μάχη της τηλεθέασης του Σ/Κ

Keywords
Τυχαία Θέματα