ΕΡΤ: Η ΕΡΤ3 θα ενισχυθεί με το μισθωμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ2- Μικρό περιθώριο για νέες εσωτερικές παραγωγές

Η «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 προχωρά και ταυτοχρόνως εκπονείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην ΕΡΤ για τις δομές της, όπως αυτές διαμορφώνονται έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις, ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος.

Η ενημέρωση έγινε έπειτα

και από την πρόσφατη επιστολή διαμαρτυρίας 25 δημοσιογράφων (στο μεταξύ έγιναν 35) της ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜΘ με την οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για την «επόμενη ημέρα» του καναλιού και του ρόλου τους.

Κύκλοι περι την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης αναφέρουν ότι ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 ενημέρωσε πως οι διακριτοί τίτλοι των καναλιών της ΕΡΤ, έπειτα από την συγχώνευση ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, θα διατηρηθούν. Με τα λεγόμενα του δηλαδή θα παραμείνουν τα λογότυπα ΕΡΤNews, ΕΡΤ1, ΕΡΤ3.

Το περιεχόμενο της ΕΡΤ2, δηλαδή μισθωμένο πρόγραμμα ( ξένες ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, εκπομπές και παιδικό πρόγραμμα) αλλά και εκπομπές της ΕΡΤ (εσωτερικής παραγωγής προς το παρόν) όπως οι «Art week», «Εποχή των εικόνων» θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3.

Επίσης στο περιεχόμενο του καναλιού θα διατηρηθούν οι αθλητικές μεταδόσεις διοργανώσεων για τις οποίες έχει συμφωνήσει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Στο νέο- αναβαθμισμένο- πρόγραμμα του κρατικού καναλιού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που προκύψει από την «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3, θα είναι ελάχιστες οι δυνατότητες για νέες εσωτερικές παραγωγές από το δυναμικό της ΕΡΤ3, έκανε σαφές ο γενικός διευθυντής του σταθμού στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ. «Δίδεται η αίσθηση ότι το κανάλι θα μεταλλαχθεί σε ένα μεγάλο ανταποκριτικό γραφείο της ΕΡΤ, από κανάλι που είναι ως τώρα», θεωρούν κύκλοι της ΕΡΤ3.

Η ΕΣΗΕΜΘ επίσης ενημερώθηκε από τον Φίλιο Στάγκο ότι σχεδιάζονται προσλήψεις με συμβάσεις έργου και ότ,ι με μέσο όρο ηλικίας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ3 τα 56 χρόνια, σχέδιο εθελούσιας εξόδου για το προσωπικό θα εφαρμοστεί εφόσον είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις «με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου».

Η ΕΣΗΕΜΘ σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε από τον επικεφαλής της ΕΡΤ3 συγκαλεί αύριο, Πέμπτη 16 του μήνα, στις 14.00 συνέλευση των δημοσιογράφων οι οποίοι εργάζονται σε αυτήν, για ενημέρωση, και για αυτό προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας.

Η ανησυχία στους περίπου 320 εργαζόμενους στο κρατικό κανάλι και τον ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται ύστερα από την ενημέρωση της ΕΣΗΕΜΘ για τους σχεδιασμούς στην ΕΡΤ και επιτείνεται, όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ3.

Οι δημοσιογράφοι αναμένουν την επικείμενη ενημέρωση από την Ένωση τους και εκτιμάται ότι οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους θα εξετάσουν τις αντιδράσεις τους σε όσα τους αφορούν και μέχρι τώρα δεν έχουν επίσημη και ουσιαστική, όπως υποστηρίζεται, ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Μάθιου Πέρι: Μυστήριο με τον θάνατό του – Πότε θα μάθουμε με ακρίβεια την αιτία

Μανούσος Μανουσάκης: Η αντίδρασή του όταν είδε πρώτη φορά την Παπαχαραλάμπους για τους «Ψιθύρους Καρδιάς» (Video)

Σε δημοπρασία ρούχα και αντικείμενα του Prince

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ2- Μικρό,ert, ert3, ert2- mikro