«Χρυσάφι» το σουβλάκι – Πόσο κοστίζει η έξοδος για μια πίττα!

Τις συνήθειες τους αλλάζουν οι καταναλωτές καθώς η ακρίβεια έχει περιορίσει τις εξόδους ειδικά των οικογενειών.

Όλο και πιο ακριβή γίνεται η έξοδος για φαγητό με τις τιμές να παρουσιάζουν αύξηση 10%.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να ανεβάσουν τις τιμές τους για να ζήσουν οι επιχειρήσεις. «Την φετινή τουριστική περίοδο φαίνεται ότι υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 10%»επισήμανε.

«Δεν

μπορεί ένα εστιατόριο που αγοράζει την ντομάτα €3,50-4,00 να πουλά τη σαλάτα €5. Για να μπορέσει η βιομηχανία να ρίξει τιμές πρέπει να μας σεβαστούν η ηλεκτρική, η υδατοπρομήθεια και όλα τα συναφή».

Αναφερόμενος στις τιμές είπε ότι ένας καταναλωτής σε μια έξοδο για φαγητό θα πληρώσει €10-15 για σουβλάκια μαζί με αναψυκτικό, σαλάτα και πατάτες.Παράλληλα ανέφερε ότι θα πληρώσει €20 σε ένα μέτριο εστιατόριο που θα παραγγείλει για παράδειγμα μια μπριζόλα με σαλάτα, πατάτες και μια μπύρα, ενώ θα πληρώσει €25 για ένα ολοκληρωμένο μεζέ μαζί με μια μπύρα.  Επιπλέον διευκρίνισε ότι μια έξοδος σε καλύτερο εστιατόριο κοστίζει περίπου €50.

Ερωτηθείς σε τι τιμές κυμαίνονται οι κρεατομεζέδες απάντησε ότι σε ορισμένες πόλεις κοστίζει €17-18 ενώ υπάρχουν και άλλοι που τους ανέβασαν σε €20-22. «Φυσικά παίζουν ρόλο και τα χωρία, όσο έξω βγαίνεις από την πόλη αλλάζουν οι τιμές» εξήγησε ο κ. Θρασυβούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα