Έντονα ισχυρή η πιθανότητα ο Φρέντι Μπελέρη να είναι υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Όταν στις αρχές Μαρτίου ανακοινώθηκε από την Ειδική Εισαγγελία Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος  η απόφαση με την οποία ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας  Φρέντι Μπελέρη κρίθηκε ένοχος με ψεύτικες μαρτυρίες για εξαγορά ψήφων και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών στην κυβέρνηση, ξεκίνησαν οι πρώτες σκέψεις πώς θα μπορούσε περισσότερο να διεθνοποιηθεί η άδικη και παράνομη αυτή συμπεριφορά της γειτονικής χώρας απέναντι σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο. 

Λίγες μέρες αργότερα το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα υιοθέτησε ψήφισμα που παρουσίασε ο βουλευτής και Γραμματείας διεθνών

σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου για το κράτους δικαίου στην Αλβανία  όπου ανάμεσα στα άλλα αναφερόταν ότι η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι διμερές ζήτημα αλλά ευρωπαϊκό, καθώς πρόκειται για την εφαρμογή του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. «Σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ένας εκλεγμένος δήμαρχος που κατηγορείται με έωλο κατηγορητήριο να φυλακιστεί και να μην του επιτρέπεται να αναλάβει τα καθήκοντά του».

Πέραν αυτού, η κυβέρνηση διά του υπουργού επικρατείας Μάκη Βορίδη συνέδεσε την υπόθεση Μπελέρη με το μέλλον της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προτάθηκε από κάποιους στον πρωθυπουργό  και η διερεύνηση της πιθανής συμμετοχής του κ. Μπέλερη  στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Για να προχωρήσει μια τέτοια εξέλιξη συμμετοχής του κ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο θα έπρεπε να υπάρξει επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του και αν ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο. 

Από τις πρώτες σκέψεις εκείνων των ημερών, φτάσαμε σήμερα στο να μιλούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για πολύ πιθανή συμμετοχή του στις ευρωεκλογές κάτι που σημαίνει ότι αυτή η επικοινωνία έχει συντελεστεί και ο ίδιος μάλλον έχει ανάψει το πράσινο φως.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν πως μια τέτοια υποψηφιότητα θα βοηθούσε σε πολύ σημαντικό βαθμό την διεθνοποίηση του όλου θέματος καθώς ο κ. Μπελέρης εάν τελικά είναι υποψήφιος θα εκλεγεί ευρωβουλευτής και αυτό θα σημαίνει πως ένας νέος ευρωβουλευτής είναι φυλακισμένος με άδικο τρόπο στις αλβανικές φυλακές.

Επίσης γίνεται κατανοητό πως η υποψηφιότητα Μπελέρη θα οδηγούσε πολλούς ακραιφνείς δεξιούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο να μην ψηφίσουν άλλο κόμμα στα δεξιά του πολιτικού φάσματος αλλά να στηρίξουν την δική του υποψηφιότητα προκειμένου να εκλεγεί ευρωβουλευτής και έτσι να δώσει από άλλη αναβαθμισμένη και ευρωπαϊκή πια θέση στον αγώνα για την αποφυλάκιση του.

Υπό αυτή την πιθανότητα έχουν ενδιαφέρον και οι εξελίξεις την ερχόμενη Τρίτη καθώς ξεκινά νέα δικαστική διαδικασία στην Αλβανία όπου οι αρχές της γειτονικής χώρας θα κρίνουν αν ορθώς αποφασίστηκε η καταδίκη του σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Όσοι από την άλλη αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την συγκεκριμένη υποψηφιότητα το κάνουν έχει επιχειρηματολογώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα μετέτρεπε την υπόθεση Μπελέρη σε ένα πρόβλημα μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει πιο ορατό για το αν τελικά έχει κλειδώσει η συγκεκριμένη υποψηφιότητα όπως υποστηρίζουν και κάποιοι ή εάν ο πρωθυπουργός κάνει και δεύτερες σκέψεις.

Σε κάθε περίπτωση η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων λήγει στις 19 Απριλίου κατά συνέπεια η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ολόκληρο μήνα μπροστά της για να ζυγίσει τα συν και  τα πλην και να καταλήξει στην απόφαση της.  

Διαβάστε επίσης:

Νέος γύρος ανακοινώσεων ΝΔΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες στο Ντελαγουέρ και το ταξίδι στη Σίβα

Σκάνδαλο emails: Γεγονός η πρώτη αγωγή από απόδημο κατά του ελληνικού Δημοσίου

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κεραμέως: «Αντί παραιτήσεως, πραγματοποιεί κομματικές φιέστες στο εξωτερικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντονα, Φρέντι Μπελέρη, Νέας Δημοκρατίας,entona, frenti beleri, neas dimokratias