Politico: Ο ΤΣΕ-πρας κέρδισε τις καρδιές των Μαρξιστών όλου του κόσμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗMEDIA

Στο προφίλ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τη δημοτικότητά του και τη μεταμόρφωση του σε poster boy της Παγκόσμιας Αριστεράς αναφέρεται το περιοδικό Politico.

Γράφει το Politico:

"Μια ημέρα μετά τη συντριπτική νίκη του στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας,

έλαβε μια απρόσμενη επιστολή από την Κούβα.

«Η χώρα σας, ειδικά με την τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πως η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της», έγραφε στην επιστολή του ο Φιντέλ Κάστρο.

Και κατέληγε: «Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία».

Η μονοσέλιδη δακτυλογραφημένη επιστολή, με τη χειρόγραφη υπογραφή του Κάστρο, υπογραμμίζει ότι ο Τσίπρας έχει εμπνεύσει τη διεθνή Αριστερά όσο κανένας ηγέτης στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες.

Παραλληλίζοντας την μάχη της Ελλάδας με τους δανειστές ως μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, ανάμεσα στον μέσο πολίτη και στον καπιταλισμό, ο Τσίπρας κέρδισε τις καρδιές των Μαρξιστών όλου του κόσμου, γράφει το Politico.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης έδωσαν τελεσίγραφο στην Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Είτε καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ είτε όχι η δημοτικότητα του Τσίπρα δεν θα πέσει εύκολα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα όπου το Όχι κέρδισε πάνω από 60% μόνο προσθέτει στον μύθο του Τσίπρα.

Και συνεχίζει το Politico: Η αριστεροσύνη του Τσίπρα εμφανίζεται σε μια χρονική στιγμή που οι ευρωπαίοι παλεύουν με την οικονομική δυσπραγία. (...)

Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων παραμένει αντίθετη στην έξοδο από το ευρώ, η οποία μόνο θα επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. "Είμαστε αποφασισμένοι να μην έρθουμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη" είπε Τσίπρας στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τετάρτη.

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι σε θέση να κατανοήσουν ότι η πρόσθετη βοήθεια συνεπάγεται και συνέχιση της λιτότητας. Αλλά τα υπό συζήτηση σχέδια αυτή την εβδομάδα θα κρατήσουν την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια.

Με τις κρατικές δαπάνες να περιορίζεται από το πρόγραμμα διάσωσης, ο Τσίπρας θα έχει μικρή ευελιξία να εφαρμόσει τα κοινωνικά προγράμματα που έχει υποσχεθεί ψηφοφόρους .

Το νέο poster boy της αριστεράς θα μπορούσε γρήγορα να μεταμορφωθεί σε παρία, καταλήγει το Politico.

politicoΦιντέλ Κάστροposter boyΕλλάδαΕυρωζώνηΑριστεράHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα