Ένα «χωριό» μεταναστών φτάνει καθημερινά στη Λέσβο - Να μεταφερθούν άμεσα στην Αθήνα ζητά ο δήμαρχος

ΕΛΛAΔΑ

Τουλάχιστον 1500 μετανάστες παραμένουν στη Λέσβο, με τους φορείς και τους εθελοντές, οι οποίοι σπεύδουν να τους περιθάλψουν, πλέον να σηκώνουν τα χέρια και ζητούν άδεια, ώστε να ναυλωθούν πλοία και να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά, ανήλικοι, γέροντες, ολόκληρες οικογένειες, έχοντας διασωθεί από το ταξίδι με τις βάρκες των δουλεμπόρων, παίρνουν το δρόμο για την Μυτιλήνη όπου προωθούνται

πλέον κατευθείαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, για να καταγραφούν και να υποβάλουν αίτηση ασύλου ή παραμένουν στο χώρο του λιμανιού.

Το κέντρο υποδοχής πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτο καθώς αν και είναι δυναμικότητας 700 ατόμων, φιλοξενεί πάνω από 1.500 άτομα ακόμη και σε σκηνές

Αναμένοντας μέσο διαφυγής, οι μετανάστες έχουν δημιουργήσει «εστίες» σε διάφορα σημεία της πόλης και του λιμανιού.

Με δύο επιστολές στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, απευθύνει έκκληση για τις ενέργειες εκείνες που θα αποκλιμακώσουν το πρόβλημα. «Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με ναυτιλιακές εταιρείες που δύνανται να μεταφέρουν έως και 600-700 άτομα την ημέρα», σημειώνει ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως μη διαχειρίσιμη.

«Προτίθεμαι επίσης, ως δήμος, σε περιόδους τέτοιας έξαρσης να ναυλώνω πλοίο. Αναμένουμε το πράσινο φως».

ΜετανάστεςΛέσβοςΔήμαρχοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα