Έγινε… παρεξήγηση μεταξύ της Ευρωπαίας Επιτρόπου Περιφερειών και βουλευτή του ΚΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα είχαν στη Βουλή για την ΕΕ και τον κομμουνισμό η ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για Θέματα Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, με αφορμή τα όσα υποστήριξε η ευρωπαία Επίτροπος περί 70 χρόνων ειρήνης και ευημερίας που έχει επιτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε λόγο για υποκριτική πολιτική της ΕΕ αναφέροντας μάλιστα ότι η ΕΕ ευθύνεται για τον διαμελισμό

της Γιουγκοσλαβίας, για την άνοδο του εθνικισμού του στην Ουκρανία αλλά και για το προσφυγικπ πρόβλημα.

Απαντώντας η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου έδειξε την ενόχληση της λέγοντας πως «είναι άδικο να μου λέτε ότι είμαι υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό». Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνο δύο ώρες τηλεόραση την ημέρα. Δεν ζήσατε σε χώρο όπου είχαμε μηδέν βαθμούς στη σχολή». Συμπλήρωσε μάλιστα πως «δεν είμαι υποκρίτρια. Λυπάμαι πολύ. Σας σέβομαι, θεωρώ ότι η ΕΕ είναι ένα μοναδικό εγχείρημα», τονίζοντας ότι «για χώρες σαν τη δική μου δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Η Κορίνα Κρέτσου ανέφερε επίσης πως θεωρεί ότι «είναι αναληθές να μιλάμε για σκλαβιά στην ΕΕ. Εγώ την αγαπώ την Ελλάδα αλλά δεν δέχομαι να είμαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος πήρε τον λόγο εκ νέου και σημείωσε ότι δεν αναφερόταν προσωπικά στην ευρωπαία Επίτροπο Περιφερείων. Μετά το τέλος της συνεδρίασης συνεργάτες της Κορίνας Κρέτσου έλεγαν ότι θεωρούν το θέμα λήξαν.

ΒουλήΚορίνα ΚρέτσουΝίκος Καραθανασόπουλοςάγρια κόντραΕλλάδαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα