Απόφαση αποφυλάκισης για Τσοχατζόπουλο – Στα 200.000 η εγγύηση, αδυνατεί να την καταβάλει

Με πλειοψηφία 3/2 αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του πρώην υπουργούΣτα 200.000 ευρώ η εγγυοδοσίαΕίχε προηγηθεί εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκιση

Αποφυλακίζεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, με πλειοψηφία τριών προς δύο, έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην υπουργού, δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής των είκοσι ετών με περιοριστικούς

όρους, που του είχε επιβληθεί για παράνομες αμοιβές από τις προμήθειες των ΤΟΡ-Μ1 και των υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε φυλακιστεί το 2012 μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν εναντίον του, με αφορμή την υπόθεση του ακινήτου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Εγγύηση 200.000 ευρώ – «Ανεφάρμοστη η απόφαση», λένε οι δικηγόροι του

Το δικαστήριο όρισε εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, ενώ επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, της παράδοσης της αστυνομικής ταυτότητας και του διαβατηρίου, της απαγόρευσης εκδόσεως νέου διαβατηρίου, της μόνιμης διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα δύο φορές, από τον Μάιο του 2017 που εκτιμάται ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η εγγυοδοσία που επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία 4-1, με μία δικαστή να ζητά ποσό 100.000 ευρώ, προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων του πρώην υπουργού, οι οποίοι έκαναν λόγο για ανεφάρμοστη απόφαση, καθώς ο εντολέας τους, όπως είπαν, δεν έχει δυνατότητα να καταβάλει αυτά τα χρήματα.

«Καθίσταται η απόφασή σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές», είπε ο εκ των συνηγόρων του κ. Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής.

«Η υγεία του, η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός», πρόσθεσε.

«Αν επιστρέψει στη φυλακή, και μέχρι να βρούμε τα χρήματα, συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;», επισήμανε ο έτερος δικηγόρος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος.

Ο πρώην υπουργός παραμένει σε νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αττικής.

Νωρίτερα, είχε υπάρξει εισαγγελική πρόταση για αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα