Δριμύ κατηγορώ Μητοτάκη: Επαναφέρατε τους αιώνιους φοιτητές για να πάρει το πτυχίο του ο Φίλης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τις αλλαγές στην παιδεία εξαπέλυσε ο πρέοδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν στο θέμα της επαναφοράς των αιώνιων φοιτητών, όπου εξεπέλυσε τα βέλη του και απευθείας στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Επαναφέρετε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε;» διερωτήθηκε ρητορικά και έσπευσε να απαντήσει καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ:

«Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: Ο κ. Φίλης ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση».

Νωρίτερα στην ομιλία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρειάστηκαν λίγοι μήνες για να καθιερώσει την απόγνωση στο χώρο της εκπαίδευσης, σε ένα χώρο που συντελείται μια επανάσταση τα τελευταία χρόνια.

«Εσείς κ. Τσίπρα κοιτάτε πίσω στη δεκαετία του 80, οι αλλαγές σας είναι μια ριζική επιστροφή στο παρελθόν τότε που η παιδεία ήταν πεδίο μικροπολιτικής, άλλωστε ο κ. Τσίπρας ηγήθηκε ως ηγέτης καταληψιών», πρόσθεσε.

Πελατειακός κομματισμός, καταλήψεις είναι ο αρμός που στηρίζετε τις επιλογές, είπε και απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας σημείωσε ότι έχει όλα τα προσόντα για να ισοπεδώσει την αριστεία, ενώ αντίθετα σήμερα χρειαζόμαστε μια αρχή που να λέει: όλοι αξίζουν να έχουν τις ευκαιρείς τους.

Η αριστεία είναι στάση ζωής και αυτή η σημερινή κυβέρνηση της ημιμάθειας δεν μπορεί να τις εκφράσει για αυτό υπονομεύεται το δημόσιο σχολείο δυστυχώς η πολιτικής σας εκπροσωπεί όλες τις παθογένειες.

«Από το Ιανουάριο του 2015 υιοθέτησε ρυθμίσεις που ισοπεδώνουν την εκπαίδευση καταργώντας τις μεταρρυθμίσεις και θα μπορούσα να μιλάω επί ώρες, αλλά θα αναφερθώ στις 8 χτυπητές δράσεις σας. Καταργήσατε ότι τα πειραματικά σχολεία ο ταλαντούχος μαθητής έχασε την ευκαιρία να πάει σε ένα καλύτερο σχολείο και να διακριθούν με βάση τις ικανότητες τους. Ταυτόχρονα υπονομεύσατε και το δημοτικό σχολείο μέσω του αναθεωρημένου προγράμματος».

«Δεν περιοριστήκατε όμως μόνο εκεί αλλά και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι αλλαγές που έγιναν πριν τη σχολική χρονιά μετέτρεψε το σχολείο σε ένα κέντρο προαγωγής. Καταργήσατε την τράπεζα θεμάτων και ταυτόχρονα επαναφέρατε τη βάση του 9.5».

"Θέλετε να επαναφέρετε τον κομματισμό, επιλέγετε όχι τον καλύτερο αλλά τον αρεστό. Παγώσατε κάθε έννοια της αξιολόγησης που είναι το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση του για τι δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα σύστημα χωρίς αξιολόγηση προφανώς στην Ελλάδα του κ. Τσίπρα αυτά είναι περιττά".

ΜητσοτάκηςΦίληςαιώνιοι φοιτητέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα