Δραματική προειδοποίηση Λαγκάρντ: Οι επιπτώσεις του Brexit θα είναι από πολύ κακές έως πάρα πολύ κακές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τις επιπτώσεις του Brexit προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι η πιθανότητα εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει ένα εύρος επιπτώσεων από πολύ κακές έως πάρα πολύ κακές.

Αυτό που αναμένεται εάν η Βρετανοί αποφασίσουν στις 23 Ιουνίου να φύγουν από την ΕΕ είναι μία αύξηση των επιτοκίων και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η πιθανότητα του Grexit κρύβει ένα σημαντικό

ρίσκο και αυτό προκαλεί ανησυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Λαγκάρντ μιλώντας στην διάρκεια παρουσίασης έκθεσης του ΔΝΤ για το Brexit, είπε ότι η ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας θα οδηγήσει σε μακρά περίοδο αβεβαιότητας για την Βρετανία, θα χτυπήσει την παραγωγή και μακροπρόθεσμα θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στο εισόδημα των Βρετανών.

Σύμφωνα με την έκθεση θα υπάρξει παγκόσμιος αντίκτυπος στις αγορές και ενδέχεται να είναι πολύ ισχυρός. Η έκθεση προβλέπει ότι θα υπάρξουν εμπόδια στις οικονομικές δραστηριότητες και θα επηρεάσουν το εμπόριο, τις επενδύσεις και την παραγωγικότητα. Το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να μειωθεί από 1,5% έως 9,5% με κέρδος περίπου 1% από τον τερματισμό της οικονομικής συνεισφοράς της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ήδη το δημοψήφισμα έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις και τις αποφάσεις για προσλήψεις με τις έρευνες για την επιχειρηματική δραστηριότητα να δείχνουν ότι βρίσκεται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων ετών.

Η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας για τα συμπεράσματα της έκθεσης είπε ότι το ΔΝΤ δεν κάνει πολιτική, «το κάνουμε αυτό γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία και δεν είναι μόνο ένα εσωτερικό θέμα της Βρετανίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη Βρετανία και στη διεθνή κοινότητα να αναδείξουμε τα δεδομένα, τους αριθμούς τις διάφορες υποθέσεις έτσι ώστε οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για τις επιπτώσεις της επιλογής τους» πρόσθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: Skynews

BrexitΛαγκάντέκθεση ΔΝΤHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα