Ο Παρασκευόπουλος «επιθεωρεί» Καμμένο για τους χώρους διεξαγωγής μεγάλων δικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή «ρόλων» των υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας φέρνει η προσπάθεια εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου για την διεξαγωγή μεγάλων δικών. Έτσι λοιπόν στην επιθεώρηση του χώρου που του αντιπρότεινε ο Πάνος Καμμένος στο Ρουφ, προκειμένου αυτός να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μεγάλων δικών και όχι οι χώροι του μπιτς βόλεϊ, θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή

απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος πάντως υποστήριξε ότι αν δεν είχε υπάρξει η εναλλακτική πρόταση του υπουργού Άμυνας θα επέμενε στην πρώτη επιλογή.

«Δεν είχα κανέναν λόγο να μην υπαναχωρήσω άμεσα μόλις πληροφορήθηκα από τον κ. Καμμένο ότι υπήρχε άλλος κατάλληλος χώρος», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία εμμονή του υπουργείου αλλά «θα επέμενα αν δεν υπήρχε άλλος χώρος», αναφέροντας παράλληλα πως την ερχόμενη εβδομάδα θα επιθεωρήσει τους χώρους που πρότεινε ο υπουργός Άμυνας και το ταχύτερο δυνατό θα προχωρήσει στην νομοθετική πρωτοβουλία που θα επικυρώσει το θέμα.

«Για το υπουργείο Δικαιοσύνης η ανάγκη εξεύρεσης κτιρίων για διεξαγωγή δικών στον ευρύτερο χώρο λεκανοπεδίου είναι κορυφαία», σημείωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, εξηγώντας και «γιατί έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και γιατί οι καθυστερήσεις συνεπάγεται και συγκέντρωση κρατουμένων στον ίδιο χώρο που είναι απολύτως προβληματική».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη αν υπολειτουργούν τα δικαστήρια λέγοντας πως «την ανάγκη για διεξαγωγή δικών και ανάγκη εξεύρεσης χώρων το υπουργείο Δικαιοσύνης την θεωρεί κορυφαία και για τη δικαιοσύνη και για την ανάπτυξη», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην επίθεση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος υποστήριξε: «Λέτε ακόμα και τώρα ότι αν δεν υπήρχε άλλος χώρος θα επιμένατε; Θα αντιδρούσαν 5.000 άτομα. Είναι η άποψή σας αυτή Ριβιέρες εκείνοι – φαβιέλες και σκουπιδότοπους εμείς».

«Μου είναι δύσκολο να απαντώ σε μελοδραματισμούς και σε διατυπώσεις που δημιουργούν συνειρμούς μεταξύ λειτουργίας δικαιοσύνης και φαβέλας» ανταπάντησε ο Νίκος Παρασκευόπουλος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Νίκος Παρασκευόπουλοςδιεξαγωγή δικώνΡουφHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα