Δημόσιο σχολείο χρησιμοποιούσε κάμερες ασφαλείας για να «τσακώνει» τους μαθητές που φιλιούνται (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Στην «τσιμπίδα» των επιθεωρητών του βρετανικού υπουργείου Παιδείας βρέθηκε ένα από τα πιο ακριβά δημόσια σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς χρησιμοποιούσε πάνω από 700 κάμερες ασφαλείας για την παρακολούθηση μαθητών.

Το σχολείο Queen Ethelburga του Γιορκσάιρ, όπου τα δίδακτρα κοστίζουν 48.000 ευρώ ανά χρόνο, χρησιμοποιούσε τις κάμερες για λόγους ασφαλείας, αλλά είχε αναπτύξει το σύστημα για να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τους μαθητές

που αντάλλασσαν φιλιά.

Οι κάμερες χρησιμοποιούνταν από μέλη του προσωπικού του σχολείου, καθώς και από τον 66χρονο διευθυντή Μπράιαν Μάρτιν, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για σεξουαλικά αδικήματα και παραιτήθηκε από την θέση του.

Αρχικά, οι κάμερες είχαν εγκατασταθεί για να βοηθήσουν τους άρρωστους μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως, κατά την διάρκεια της γρίπης των πουλερικών το 2007.

Οι επιθεωρητές δήλωσαν: ««Μερικοί μαθητές εξέφρασαν ανησυχία σχετικά με τον αριθμό των καμερών γύρω από την περιοχή, καθώς και το γεγονός ότι μερικές φορές χρησιμοποιούνταν για να πιάσουν τους μαθητές όταν συμπεριφέρονταν ανάρμοστα (π.χ. φιλιά ή παράκαμψη ουράς)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο αναλάμβανε την εκπαίδευση μαθητών από ηλικίας 3 μηνών έως 18 ετών.

μαθητέςφιλίακάμερεςασφάλειασχολείοΜεγάλη ΒρετανίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα