Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 (πίνακες)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές για τα τέλη κυκλοφορίας. Τα νέα τέλη περιλαμβάνονται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε σήμερα, προσθήκη στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Την τροπολογία κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι όπου υπάρχουν αυξήσεις είναι πολύ μικρές και διαψεύδονται όσοι καταστροφολογούσαν.

Πιο

συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε, ότι υπάρχει μια ελάφρυνση κατά 5% έως 7% στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων παλαιάς κυκλοφορίας και μικρή επιβάρυνση σε αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν από το 2006, όπως και σε αυτοκίνητα που εκπέμπουν περισσότερους ρύπους.

Τι αλλάζει

Η τροπολογία φέρνει αυξήσεις από 15 έως και 100 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας του 2016, για αυτοκίνητα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας καθώς και για σχετικά καινούργια (από το 2006 και μετά).

Ταυτόχρονα προβλέπονται μειώσεις από 15 έως και 90 ευρώ για αυτοκίνητα τα οποία ταξινομήθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα από το 2005 και νωρίτερα.

Επιπλέον, καθιερώνονται για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας για τα υβριδικά οχήματα και μοτοσικλέτες άνω των 1.549 κυβικών εκατοστών, τα οποία ορίζονται στο 60% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων.

Αναλυτικά οι πίνακες

Τα οχήματα κατηγοριοποιούνται με βάση το έτος ταξινόμησης ως εξής:

1. Α’ ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το 2000,

2. Α' ταξινόμηση 2001-2005 και

3. Α' ταξινόμηση από το 2006 και μετά

Για επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά τα ετησίως επιβαλλόμενα τέλη κυκλοφορίας βάση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τροποποιούνται ως εξής:

Δείτε αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο ολόκληρο το pdf με την τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας

τέλη κυκλοφορίαςτροπολογίαΒουλήαλλαγέςFiles: Τροπολογία για τέλη κυκλοφορίαςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα