Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι κατηγορούμενοι - υποψήφιοι βουλευτές ζήτησαν νέα δικάσιμο λόγω... προεκλογικής περιόδου

ΕΛΛAΔΑ

Με ένταση έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή για το επεισοδιακό κλείσιμο στάθηκε το αίτημα έξι συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για διακοπή των συνεδριάσεων, προκειμένου να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα, καθώς είναι υποψήφιοι.

Το αίτημα αρνήθηκε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις. Με τη θέση της εισαγγελέως συντάχθηκε η πολιτική

αγωγή, η οποία έκανε λόγο για «πολιτικής φύσης» αίτημα, τονίζοντας ότι είναι αυτό που ζητούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Ελένη Ζαρούλια, θεωρώντας ότι η συνέχιση της δίκης κατά την προεκλόγική περίοδο θα βλάψει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.

«Θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β' κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους.

Ενστάσεις και εντάσεις

Και στη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης. Οι εντάσεις δημιουργήθηκαν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων -κυρίως του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου- αντέδρασαν στα όσα ανέφερε η πολιτική αγωγή, υποστηρίζοντας πως δεν παρίσταται και δεν μπορεί να τοποθετηθεί για ζητήματα που αφορούν τα ηγετική στελέχη της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται μόνο για εγκληματική οργάνωση.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το πρωί, αποχώρησε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής που εκπροσωπεί θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ, Θ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε σχετική δήλωση, μετά και την επισήμανση της προέδρου, Μαρίας Λεπενιώτη, ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι, για τους οποίους δεν επιτρέπεται να τοποθετηθούν.

«Διαμαρτύρομαι έντονα γιατί δεν μου επιτρέπεται να τοποθετηθώ επί των ενστάσεων καττηγορουμένων, όπως πράγματι το δικαστήριο έχει απαγορεύσει, αλλά αφορούν σε νομικά θέματα που αν γίνουν δεκτά, θα επηρεάσουν και τους κατηγορούμενους, που μας αφορούν» ανέφερε.

Στην πρότασή της, η εισαγγελέας έδρας εξαίρεσε από την απορριπτική τοποθέτησή της μόνο την ένσταση του κατηγορούμενου Δ. Λιακόπουλου για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, ώστε, όπως υποστηρίζει η υπεράσπισή του, να αποδειχθεί πως δεν είχε συνομιλίες με μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής πριν τη δολοφονία του νεαρού εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμαν.

Για τη συγκεκριμένη ένσταση, η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά την προόδο της δίκης.

δίκη Χρυσής ΑυγήςΧρυσή Αυγήδιακοπήυποψήφιοιεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα