Δέκα βλαβερές χημικές ουσίες στη σκόνη του σπιτιού σας

ΥΓΕΙΑ

Δέκα χημικές ουσίες οι οποίες είναι επιβλαβείς για την υγεία του ανθρώπου υπάρχουν σε περισσότερο από το 90% των δειγμάτων σκόνης σπιτιών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Environmental Science and Technology», έχει συλλέξει στοιχεία που δείχνουν τους κινδύνους από την έκθεση σε χημικές ουσίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν καθημερινά άνθρωποι στις ανεπτυγμένες χώρες.

Οι χημικές ουσίες προέρχονται από διάφορα

προϊόντα που βρίσκονται στα σπίτια, όπως τα παιχνίδια, τα καλλυντικά, τα έπιπλα, τα μαγειρικά σκεύη και τα απορρυπαντικά.

Μια κατηγορία χημικών ουσιών που είναι γνωστές και ως φθαλικές ενώσεις βρίσκονται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, σύμφωνα με την έρευνα. Αυτή η κατηγορία πιστεύεται ότι είναι από τις πιο επιβλαβείς. Η έκθεση σε φθαλικές ενώσεις μπορεί να διακόψει την λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος, που οδηγεί σε μείωση του IQ και αναπνευστικά προβλήματα, μεταξύ άλλων προβλημάτων, όπως αναφέρουν ερευνητές υγείας.

Οι εξαιρετικά φθοριούχες ουσίες είναι μια άλλη συνηθισμένη κατηγορία στην σκόνη των σπιτιών, η οποία έχει συνδεθεί με τον καρκίνο των νεφρών και των όρχεων. Οι ουσίες αυτές βρίσκονται στα πάντα, σε κινητά τηλέφωνα μέχρι και σε κουτιά πίτσας, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

σκόνηχημικές ουσίεςσπίτιαΥγείαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα