Χωρίς το ΔΝΤ ξεκινά ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων σε ασφυκτικό χρονικό περιθώριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μόλις μια μέρα στη διάθεση τους για να διαπραγματευτούν με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, επιστρέφουν οι επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές διεκόπησαν, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λόγω έλλειψης επαρκούς χρόνου για την επίτευξη Staff Level Agreement. Το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων των επομένων ημερών, όμως, δείχνει ότι ο χρόνος έως την Παρασκευή όπου συνεδριάζει το Eurogroup θα είναι και πάλι λίγος.

Σήμερα, μετά το μεσημέρι

αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επικεφαλής των δανειστών, όμως χωρίς την παρουσία της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου.

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με το euro2day.gr, αναμένεται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από Τετάρτη, ενώ, το αργότερο, την Πέμπτη το απόγευμα, σύσσωμη η ομάδα των διαπραγματευτών θα πρέπει να αναχωρήσει για τη συνεδρίαση του Eurogroup το πρωί της Παρασκευής στην Ολλανδία.

Ο χρόνος είναι ελάχιστος. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνει ότι επιδιώκει Staff Level Agreement έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις όμως τόσο του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά «δεν κάνουμε εικασίες», σε ερώτηση εάν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή, αλλά κυρίως οι προειδοποιήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για πραγματικά μέτρα και ρεαλιστικά μεγέθη, χωρίς παρατραβηγμένες και φανταστικές υποθέσεις για το μέλλον της οικονομίας, σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη δήλωση του Πιέρ Μοσκοβισί ότι, το ΔΝΤ είναι σε κάθε περίπτωση μέσα στο παιχνίδι, συνηγορούν ότι ο στόχος της Παρασκευής είναι τουλάχιστον δύσκολος και οι ελπίδες εναπόκεινται σε ένα έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα, το οποίο μάλιστα δεν είχε αποκλείσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΔΝΤΕυκλείδης ΤσακαλώτοςδιαπραγματεύσειςαξιολόγησηEurogroupHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα