Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα εφαρμόζουν οι δήμοι - Ο καιρός του Σαββάτου

ΕΛΛAΔΑ

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καύσωνα έχουν θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι Δήμοι του λεκανοπέδιου.

Ανοιχτές το βράδυ της Παρασκευής έμειναν οι εννέα κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, που παραμένει σε εγρήγορση, όπως κι άλλοι Δήμοι της Αττικής.

Όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας, εξάλλου, βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο ατόμων που το έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια του καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας.

Διακοπές ρεύματος

Χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της Παρασκευής έμεινε μεγάλο μέρος των Δυτικών Προαστίων

της Αττικής, λόγω βλάβης στο μετασχηματιστή στη Θηβών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κυρίως στο Αιγάλεω και το Χαϊδάρι και ορισμένες γειτονιές του Περιστερίου, ενώ υπάρχουν αναφορές για μικροδιακοπές ρεύματος στην Πετρούπολη, στο Μενίδι και στη Νίκαια.

Νωρίτερα πάντως ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ότι η επιχείρηση είναι εξοπλισμένη απέναντι στον καύσωνα. Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ από σήμερα λειτουργούν και οι σταθμοί στο Αμύνταιο.

Ο καιρός του Σαββάτου

Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με την θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

κάυσωναςθερμοκρασίαΕΜΥδήμοιHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα