Χανιά: Ο Μικρός Πρίγκιπας «ζωντάνεψε» στον τοίχο του 11ου Δημοτικού Σχολείου (Photos)

ΕΛΛAΔΑ

Ο αγαπημένος ήρωας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ο Μικρός Πρίγκιπας, «ζωντάνεψε» στον τοίχο του 11ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, από τα χέρια δύο καλλιτεχνών.

Ο Κυριάκος και ο Χρήστος από την ομάδα Urban Act, ήρθαν από την Αθήνα και «μεταμόρφωσαν» μέσα σε λίγες μέρες έναν από τους τοίχους του σχολείου.

Άπλωσαν τα χρώματά τους, επιστράτευσαν έναν μικρό γερανό και ξεκίνησαν δουλειά. Βήμα – βήμα, μέρα την ημέρα ο

Μικρός Πρίγκιπας έπαιρνε μορφή μπροστά στα μάτια των μαθητών, των δασκάλων, αλλά και της διευθύντριας του σχολείου, Μαρίας Κλιματσάκη. Ή δη από χθες ο Μικρός Πρίγκιπας έχει ολοκληρωθεί και έχει «φωτίσει» την καθημερινότητα των παιδιών με τα χρώματα αλλά και με τα μηνύματα του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Urban Act, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Δήμων ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων ανά την Ελλάδα με τον τίτλο «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ιδιαίτερα μεγάλων τοιχογραφιών από επώνυμο street artist, σεμινάρια τεχνικών στους μαθητές και συμμετοχή των μαθητών με τοιχογραφίες σε χαμηλές επιφάνειες του σχολείου.

Πηγή: zarpanews.gr

Μικρός ΠρίγκηπαςΧανιάstreet artUrban Actυπουργείο ΠαιδείαςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα