Αργία η Παρασκευή στη Βενεζουέλα για εξοικονόμηση ενέργειας

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κήρυξε μη εργάσιμες ημέρες όλες τις Παρασκευές του Απριλίου και του Μαΐου σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η παρατεταμένη ξηρασία έχει οδηγήσει σε κρίσιμα όρια τα επίπεδα νερού στα εργοστάσια υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Independent o Μαδούρο ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει αργότερα τις λεπτομέρειες του σχεδίου 60 ημερών για την εξοικονόμηση

ενέργειας.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ζητηθεί από τους μεγάλους καταναλωτές, όπως τα εμπορικά κέντρα και τα ξενοδοχεία να χρησιμοποιούν τις δικές τους γεννήτριες για εννέα ώρες την ημέρα. Επίσης, οι βαριές βιομηχανίες που λειτουργούν στην χώρα θα κληθούν να μειώσουν την κατανάλωση κατά 20%.

«Αυτό το σχέδιο 60 ημερών ή δύο μηνών θα επιτρέψει στην χώρα να ξεπεράσει την πιο δύσκολη περίοδο με το μεγαλύτερο ρίσκο. Καλώ τις οικογένειες, την νεολαία να ακολουθήσει το σχέδιο με πειθαρχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.

Αν και το σχέδιο στοχεύει στη αντιμετώπιση της ακραίας κατάστασης ξηρασίας και των ακραίων καιρικών συνθηκών που προκαλεί το φαινόμενο του El Nino, πολλοί είναι εκείνοι που αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου του προέδρου της χώρας καθότι όπως λένε «η κατανάλωση ρεύματος και νερού θα συνεχιστεί και στα σπίτια».

ΒενεζουέλαΝίκολα ΜαδούροηλεκτρισμόςΠαρασκευέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα