Η Bild ξαναπροκαλεί: Ο Σωκράτης «κρατά» το κεφάλι του για το ελληνικό χρέος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπό τον τίτλο «Απλώς με τους Έλληνες δεν τραβάει» και με τον Σωκράτη να κρατάει το κεφάλι του –έχοντας υποστεί κάκιστο photoshop – κυκλοφόρησε η Bild προκαλώντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα.

Ο Έλληνας φιλόσοφος κρατά το κεφάλι του -και όχι το πηγoύνι του, όπως είναι κανονικά το άγαλμα του Σωκράτη που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

- καθώς τον ταλαιπωρεί το θέμα του ελληνικού χρέους, το οποίο η γερμανική εφημερίδα επαναφέρει στο προσκήνιο με άκρως προκλητικό τρόπο.

«Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εξαρτάται και πάλι από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ήταν μια παραπλανητική ηρεμία. Για λίγους μήνες όλα ήταν ήρεμα, όσον αφορά στην ελληνική κρίση χρέους. Ωστόσο, το πρόβλημα ποτέ δεν έφυγε. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για μία φορά ακόμη, δεν εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε με τους Ευρωπαίους εταίρους, το καλοκαίρι του 2015, χρησιμοποιώντας κόλπα και καθυστερήσεις. Οι Έλληνες απλά δεν μπορούν να το κάνουν», αναφέρει στο σχόλιο της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, που ωστόσο είναι γνωστή για την ανθελληνική της στάση.

ΣωκράτηςBildελληνικό χρέοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα