Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στον Καναδά - Νεκρός ο δράστης (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο 24χρονος Adam Driver, τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές ως ύποπτο τρομοκράτη, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Οντάριο του Καναδά.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν και ο Driver απάντησε εκπυρσοκροτώντας μια συσκευή που είχε στα χέρια του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ίδιος καθώς και ένα άλλο άτομο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος είχε και δεύτερη συσκευή εκρηκτικών και για αυτό άνοιξαν πυρ εναντίων

του.

Ένας ανώτατος αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας δήλωσε πως ο ύποπτος σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα σε κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο θα κόστιζε τις ζωές πολλών πολιτών.

Η αστυνομία βρισκόταν στην περιοχή μετά από πληροφόρηση για επερχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο 24χρονος Driver βρισκόταν ψηλά στις λίστες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Καναδά από το 2014, όταν άρχισε να γράφει διαδικτυακά υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Driver είχε συλληφθεί το 2015 και αφέθηκε ελεύθερος νωρίτερα φέτος, αφού συμφώνησε με τις αρχές του Καναδά στο «Peace Bond». Με τη συμφωνία αυτή αποδέχθηκε πως «υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμμετάσχει ή να βοηθήσει στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας». Ανάμεσα στις υποχρεώσεις του ήταν να μένει σε συγκεκριμένη διεύθυνση και να ενημερώσει τις αρχές σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας.

Ο πρώην δικηγόρος του δήλωσε πως είναι «απόλυτα συγκλονισμένος» από το γεγονός αφού ο πελάτης του «θεωρούνταν χαμηλού κινδύνου δεδομένου ότι τηρούνταν κάποιοι κανόνες» ενώ τόνισε πως είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Driver βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση.

ΚαναδάςτρομοκρατίαΣύλληψη ΤρομοκράτηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα