Απίστευτο: Ο Τραμπ έδιωξε τον υπεύθυνο κυβερνοασφαλείας του Λευκού Οίκου

ΚΟΣΜΟΣ

Την ώρα που στις ΗΠΑ η συζήτηση σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα προεκλογικά, αλλά και περί ενδεχόμενης ηλεκτρονικής νοθείας στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου καλά κρατεί και που οι υπεύθυνοι ασφαλείας του προέδρου της χώρας «τραβάν τα μαλλιά» τους με την άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει το πεπαλαιωμένο κινητό τηλέφωνό του, μια ακόμα είδηση προκαλεί νέες ανησυχίες για τον... ιδιόρρυθμο τρόπο

με τον οποίο η νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις κυβερνοαπειλές.

Σύμφωνα με δύο έγκυρα αμερικανικά ΜΜΕ, το Atlantic και το ΖDNet, η νέα διοίκηση του Λευκού Οίκου απομάκρυνε (απέλυσε; υποχρέωσε σε παραίτηση; ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί) τον υπεύθυνο για την κυβερνοασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα δύο Μέσα ανέφεραν ότι ο Κόρι Λούι, επικεφαλής αξιωματούχος ασφαλείας πληροφοριών του Λευκού Οίκου, εθεάθη να εγκαταλείπει, συνοδευόμενος από άνδρες ασφαλείας, το γραφείο του στη Δυτική Πτέρυγα του κτιρίου.

Ο Λούι ήταν υπεύθυνος για «την ασφάλέια όλων των εσωτερικών δικτύων, επικοινωνιών, συσκευών και πληροφοριών του Λευκού Οίκου» και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει έστω προταθεί κάποιος για αντικαταστάτης του. Πληροφορίες που επικαλούνται τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Λούι είναι άλλο ένα θύμα του «κυνηγιού μαγισσών» που έχει εξαπολύσει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς είχε διοριστεί το 2015 από τον Ομπάμα. Πάντως, οι εξελίξεις μόνο ηρεμία δεν προκαλούν.

ΤραμπΛευκός Οίκοςυπεύθυνος κυβερνοασφαλείαςαπομάκρυνσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα