Citroen C-Aircross Concept: Crossover με οφέλη πολυμορφικού


Αν κάτι που γνωρίζει πολύ καλά να κάνει η Citroen αυτό είναι αδιαμφισβήτητα τα πολυμορφικά της μοντέλα. Η γαλλική φίρμα, στην σύγχρονη εποχή έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής στα MPV – πολυμορφικά οχήματα – με αυτοκίνητα που χαρακτηρίζοντας για τις εξαιρετικές πολυχρηστικές τους , συνοδευόμενα από την διαχρονική λέξη Picasso.

Σήμερα, η Citroen έχει

μια ευρεία γκάμα πολυμορφικών που δεν χρειάζονται συστάσεις. Το νέο της στοίχημα είναι το C-Aircross Concept. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μοντέλο, με ιδιαίτερα ( όπως και έχει συνηθίσει στις κόνσεπτ εκδοχές της η γαλλική φίρμα) εκκεντρικά στοιχεία και άφθονες φουτουριστικές παρεμβάσεις. Είναι κατά πάσα πιθανότητα ο προάγγελος που θα αντικαταστήσει το υπάρχον C3 Picasso.

Μόνο που η νέα σχεδιαστική γλώσσα επιτάσσει την επόμενη γενιά να έχει περισσότερο crossoverχαρακτηριστικά ( η μόδα φέρνει και τα χρήματα στα ταμεία των αυτοκινητοβιομηχανιών) και ως σε δεύτερη μοίρα περνάνε οι πολυμορφικές του αρετές.

Και επειδή η χρηστικότητα αφορά – και καθορίζει σημαντικά την τελική επιλογή– τονίζουμε ότι το πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, για ευκολότερη πρόσβαση των επιβατών αλλά και την τοποθέτηση των μικρών επιβατών στα παιδικά καθίσματα. Τα γκάτζετ είναι πλέον στις πρώτες αναζητήσεις των αγοραστών. Για αυτό το μελλοντικό πολυμορφικό ίσως να έχει κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, ενώ όλες οι πληροφορίες του αυτοκινήτου – υπολογιστής ταξιδιού, ηχοσύστημα κ.α – θα προβάλλονται στη μεγάλη οθόνη αφής 12″. Στα θετικά του σημειώστε και το γεγονός ότι το πολυλειτουργικό – σε κουμπιά - τιμόνι θα ενσωματώνει και το κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει τις ηλεκτρονικές πληροφορίες ( ταχύτητα, κατανάλωση κ.α.) στο παρμπρίζ μέσω του Head-up Display. Το κινητό θα φορτίζεται μέσω ενός επαγωγικού φορτιστή για smartphones.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο, κόνσεπτ πολυμορφικό μοντέλο θα μάθουμε στο χλιδάτο σαλόνι αυτοκινήτου στη Γενεύη, τον επόμενο μήνα, εκεί όπου η Citroen ίσως να αποκαλύψει τους κινητήρες που θα πλαισιώνουν το C-Aircross Concept – όταν με το καλό κυκλοφορήσει, αλλά, και την χρονολογία του έναρξης των πωλήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα